RORY

uros | syntynyt noin 2012 | Cosoban tarhalla | noin 55 cm

Sterilointien sijaan kunnalliset koiratarhat ovat valtion kestämätön tapa ratkoa kodittomien koirien ongelmaa Romaniassa. Kunnalliset tarhat ovat karuja paikkoja. Useimmissa koirista pidetään äärimmäisen huonosti huolta ja lopulta saatuaan tarhalla vain pari viikkoa aikaa koirat lopetetaan pois uusien onnettomien tieltä. Kunnallisella tarhalla vierailu on rankka kokemus, sillä kuolemaan tuomittujen koirien ohittaminen on lähes mahdoton tehtävä. Vuonna 2015 eräs saksalainen nainen vieraili Bukarestin lähellä sijaitsevalla kunnallisella tarhalla. Koirien jättäminen kunnalliselle tarhalle tuntui hänestä mahdottomalta ja niinpä hän kysyi, jos Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina voisi väliaikaisesti majoittaa pelastetut koirat omalle tarhalleen. Kilttinä ihmisenä Adina lupautui auttamaan, vaikka Cosoba oli jo valmiiksi jatkuvasti ääriään myöten täynnä apua tarvitsevia koiria. Nainen pelasti kunnalliselta tarhalta useampia kymmeniä koiria ja lupasi etsiä heille kodit. Hieman myöhemmin auttamisinto kuitenkin lopahti ja nainen katosi, jättäen Adinan pulaan huolehtimaan kymmenistä koirista tiukkoja resurssejaan venyttäen.

Yksi saksalaisen naisen hylkäämistä koirista on Rory. Hän on ehtinyt viettää tarhalla jo pian kuusi vuotta, eikä elämä tarhaoloissa ole käynyt Rorylle yhtään helpommaksi. Stressaava tarhaympäristö, oudot tapahtumat ja uudet ihmiset selvästi ahdistavat Roryä. Tuttujen ihmisten kanssa hän on reippaampi ja hakeutuu lähelle ja rapsuteltavaksi. Tarhan työntekijä kertoo, että Rory on lempeä ja häntä on helppo käsitellä ja hoitaa. Tarhalla Rory ei ole tullut toimeen muiden koirien kanssa, joten hänet luovutetaan varmuuden vuoksi vain ainoaksi koiraksi.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.