ROMI

narttu | syntynyt noin 2015 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Romaniassa koiratarhan pitäminen on raskasta. Resursseja on aina rajallisesti, mutta apua tarvitsevia koiria tulee vastaan päivittäin. Vuonna 2021 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen kohtasi jälleen yhden koiran, jota hän ei voinut ohittaa. Tarhan edustalle oli hylätty vaaleanruskea narttukoira. Koira oli selvästi hämillään oudosta paikasta ja haki ihmisestä tukea. Niinpä Carmenilla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa koira suojiinsa. Romiksi nimetty koira osoittautui alun ujostelun jälkeen äärimmäisen herttaiseksi, mutta valitettavasti hän on siitä huolimatta jämähtänyt tarhalle. 

Tarhalla liikkuessa Romin ohittaa herkästi, sillä hän räyhää vieraille ihmisille häkin läpi. Kun häkkiin menee sisälle, huomaa heti, että räyhääminen johtuu jännityksestä. Romi vetäytyy alkuun hieman kauemmas, mutta heti huomattuaan vieraiden olevan mukavia hän ryömii kyyryssä alistuen lähemmäs. Hän on hyvin miellyttämishaluinen ja pyrkii mahdollisimman varovasti pyytämään huomiota. Kun Romia hetken rapsuttelee, hän painautuu yhä enemmän ihmistä vasten. Hetken päästä hän uskaltaa jo rentoutua sen verran, että innostuu vähän ja muiskauttaa muutaman märän suukon rapsuttelijan poskelle. Kun hänen kanssaan on kerran tutustunut, on Romi sen jälkeen aina pyytämässä rapsutuksia. Hän vaikuttaakin hyvin lempeältä ja ihmisrakkaalta persoonalta. Tarhalla Romi on tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Carmen kertoo, että Romi oppii nopeasti mitä ihminen häneltä toivoo ja yrittää selvästi olla mieliksi aina kun se on mahdollista.

Romi on todennäköisesti joskus elänyt jonkun pihakoirana, sillä hänellä on oikeassa etujalassa arpia todennäköisesti liian tiukalle kiertyneestä vaijerista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.