REX

uros | syntynyt noin 2016 | Sintestin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa on loputtomalta tuntuva määrä koiratarhoja. Isoja ja pieniä, kunnallisia ja yksityisiä. Lähes kaikilla tarhoilla elää sellaisia ujoja koiria, jotka ovat unohtuneet sinne vuosiksi. Yksi tällainen koira on Havana, joka on viettänyt koko elämänsä Sintestin tarhalla. Sintestin tarhaa ylläpitävät Anda ja Alina tekivät pitkään yhteistyötä suomalaisen rescueyhdistyksen kanssa, mutta sittemmin yhteistyö on keskittynyt pääosin Ranskaan.

Havanan onneksi eräs perhe Suomessa oli jo pitkään seurannut tarhan toimintaa ja kun ujon koiran paikka kotona vapautui, päättivät he adoptoida Havanan. Ujon Havanan myötä onnenpotkun sai myös tarhan toinen koira Rex, sillä perhe päätti adoptoida hänetkin Havanan reippaammaksi kaveriksi. Niinpä kaksikon matka kohti Suomea ja omaa kotia alkoi Emblan avustuksella.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.