RAMI

uros | syntynyt 2/2016 | Kotihoidossa Kyrössä | noin 55 cm

8.1.2022
Ramin valoisa ja utelias luonne tulee esiin joka päivä hiukan enemmän ja paremmin. Muutama päivä sitten kotihoitajat olivat päivän reissussa ja Ramille täysin tuntematon ihminen meni kotihoitopaikkaan eläinten seuraksi. Rami suhtautui vieraaseen pienen hetken huolestuneesti, mutta vieraan istuessa sohvalle, uteliaisuus voitti ja Rami kävi nuuskuttelemassa tämän. Kun sitten vieraan taskusta löytyi vielä namejakin, tuli Rami vieraan nenänkin haistelemaan. Hän on edennyt varusteharjoittelussa ja eilen saatiin jo pantakin kaulaan muutaman kerrankin. Ramista saa joku itselleen kerrassaan hauskan ja kultaisen ystävän.

16.12.2021
Rami on jättänyt taakseen vaatehuoneen ja muuttanut olohuoneeseen. Lisäksi hän on löytänyt äänensä ja tomerasti haukkuukin talon ulkopuolella kuuluvat oudot äänet. Kotihoidosta kerrotaankin, että Rami on selvästi nykyään näkyvämpi, eikä vain koeta sulautua taustaan. Kotihoitopaikan mies on vielä vähän jännä, mutta saa kyllä iloisen vastaanoton myös Ramilta kaupasta tullessaan. Ihan kaikkein tärkein Ramille on hoitopaikan koiratyttö ja myös kissat ovat mieluisaa seuraa. Rami etsii siis kotia paikasta, jossa on tasapainoinen, reipas ja turvallinen koirakaveri, jonka taakse voi ujoina hetkinä piiloutua. Pari kertaa hän on jopa intoutunut niin, että kutsui leikkiin koirakaveria ja hoitopaikan naispuolista ihmistä. Kun ajattelee, mikä matka Ramilla on vielä valjaissa ulkoilevaksi kotikoiraksi, meinaa hengästyttää, sillä matkaa vielä on. Mutta kun ajattelee, millaisen matkan Rami on jo tehnyt, ymmärtää, miten valtavan rohkea tuo romanialaiselle koiratarhalle syntynyt koirapoika on.

17.11.2021
Kun on koko elämänsä asunut pienessä häkissä, on maailma pullollaan uusia ja jännittäviä asioita. Muutama päivä sitten Rami päätti saaneensa siinä määrin itseluottamusta, että hylkäsi turvapaikkana toimineen oman huoneen ja tipsutteli kotihoitopaikan olohuoneeseen. Siellä hänet hämmensi päällä ollut TV, jota oli tietenkin hetki tuijotettava ja kun uusi kokemus alkoi muodostua liian jännäksi, Rami kipitti takaisin huoneeseensa. Kerta oli ensimmäinen, mutta kotihoitopaikan naisen perässä pikkuhiljaa pidemmälle uskaltautuva Rami uskaltautuu varmasti toistekin televisiota katsomaan.

Muutama päivä takaperin Rami sai nuuskittavakseen metsästä lehtiä, oksia ja muuta mielenkiintoista. Niitä viisi minuuttia haisteltuaan Rami sammui ja nukkui pitkään pois näiden aikaansaamaa jännitystä. Niin pieneltä meille tuntuvat asiat ovat vähäisiä kokemuksia omaan päässä valtavia juttuja. Niistä on kuitenkin muodostunut Ramille kaikkein mieluisimpia haisteltavia. Ramin maailma alkaa nyt selvästi laajentua. Oman huoneen lempipaikka on vaatehuoneen sijaan nykyään oma peti patterin vierellä. Ehkäpä kylmässä nukutut Romanian yöt ovat saaneet ujon vimpulakorvaisen koiran rakastamaan lämpöä ja pehmeyttä. Nyt sitä onkin tarjolla yllin kyllin.

15.10.2021
Ramilla on vielä kovin pitkä matka kuljettavanaan, jotta hänessä asuva leikkisä ja arjessa helposti elävä koira pääsee esiin. Hänellä on oma huone ja oman huoneen perällä sijaitseva vaatehuone toimii Ramin turvapaikkana. Hän alkaa kuitenkin olla tottunut jo kotihoitajien ääneen ja kun tuttu ääni kuuluu, Ramin pää ilmestyy ovensuuhun odottamaan herkkuja. Kotihitajista naispuolisen kädestä otetaan jo herkkuja, eikä välissä tarvitse edes käydä mietintätauolla turvapaikassa. Yöt sujuvat tutun koiran tai Ilo- kissan kanssa. Hassukorvainen Rami saa vihdoin ja viimein oppia, kuka on ja millaista on elämä, jossa ei tarvitse jännittää. Matkaahan hän joutuu vielä paljon tekemään, mutta nyt se on aloitettu.

26.9.2021
Rami tuli Suomeen kotihoitoon 16.9. Ensimmäiset päivät ovat menneet vuosien univelkaa kuitatessa ja herkkuja syödessä. Toistaiseksi Rami tarvitsee aikaa ymmärtääkseen, että elämä oikeasti on pehmeitä petejä, rauhallisia unia ja hyvää ruokaa. Kotihoitopaikan lempeä ja kiltti Ilo-kissa livahti tervehtimään Ramia ja kaikkien yllätykseksi Ilo sai osakseen huolellisen kasvopesun. Rami siis varmasti soveltuisi myös kotiin, jossa on koiriin tottuneita kissoja.

Tausta ja tarina
Kun koira päätyy rankkurien käsiin ja kunnalliselle tarhalle, hänen tulevaisuutensa näyttää harvoin valoisalta. Näin on erityisesti, jos koira sattuu olemaan tavallista arempi. Kun koiria on tyrkyllä häkistä toiseen satoja ja taas satoja, jäävät tällaiset koirat yleensä aina huomiotta. Onneksi on eläinsuojelijoita, jotka päättävät auttaa myös juuri näitä koiria. Vieraillessaan vuosia sitten kunnallisella tarhalla Carpen ylläpitäjä Carmen päätti ottaa aran nuoren nartun yksityiselle tarhalleen. Arka tyttö sai nimen Rena.

Koska Romaniassa koiria on valtavasti, pyritään uusien kodittomien koirien syntymistä hillitsemään. Niinpä kunnalliset tarhat steriloivat kaikki heiltä lähtevät narttukoirat ennen niiden luovuttamista. Renan kohdalla näin ei kuitenkaan jostain syystä oltu tehty ja eräänä helmikuisena aamuna aran Renan kopista löytyi kolme pientä yllätystä. Näin saivat alkunsa Rami, Roni ja jo Suomeen omaan kotiin päässyt kolmikon ainoa tyttö Rina.

Tarhaympäristö on äärettömän stressaava elinympäristö. Stressin lisäksi pieni pentu jää paitsi tärkeästä sosiaalistamisesta, sillä virikkeitä on vähän eikä uusiin asioihin tai ihmisiin juurikaan pääse tutustumaan. Ei siis ole ihme, että Rami ja Roni ovat jääneet ätinsä tavoin aroiksi elettyään tarhalla koko pienen ikänsä. Kaikki uusi jännittää Ramia kovasti ja hän hakee mielellään turvaa kopistaan aina kun tilanne käy liian pelottavaksi. Hän uskaltaa varovasti hakea herkkuja myös vierailta ja onkin selvästi kovin kiinnostunut ja utelias myös uusia ihmisiä kohtaan. Pohjimmiltaan Rami on suloinen nuori poika, jolla olisi paljon annettavaa kodille, jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää. Rami tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja olisikin varmasti onnellinen reippaasta koirakaverista, josta ottaa mallia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.