RAFIKI

uros | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65 cm

Care for Dogsin tarha sijaitsee vuorien keskellä. Romaniassa maaseuduilla ja varsinkin vuorilla elää vielä vahva paimenkulttuuri ja näillä alueilla elää paljon lampaita ja lehmiä paimentavia laumanvartijakoiria. Valitettavasti useimmat näistä koirista nähdään työvälineinä ja jos koira ei jostain syystä enää sovellu työhönsä, hänet hylätään. Niinpä tarhalle päätyy säännöllisesti tämän tyyppisiä koiria. Kesäkuussa 2022 Care for Dogsin tarhalle soitettiin koirasta, joka oli jo hetken pyörinyt eräällä asuinalueella. Asukkaiden mielestä koira oli häiriöksi ja elleivät tarhan työntekijät tulisi hakemaan koiraa pois, he soittaisivat paikalle kunnallisen tarhan rankkurit. Niinpä työntekijöille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin käydä hakemassa koira tarhalle turvaan. Ulkonäkönsä perusteella Rafikiksi nimetty koira oli todennäköisesti aiemmin ollut paimenkäytössä, kunnes jostain syystä hänet oli hylätty vieraalle alueelle.

Rafiki on herttainen ujo poika. Hän suhtautuu kovin uteliaasti vieraisiinkin ihmisiin, mutta jännittää heitä sen verran, että katselee mieluummin vieraiden touhuja hieman etäämmältä. Herkkujen avulla häneen on kuitenkin helppo tehdä tuttavuutta ja hyvin pian Rafiki käy syömässä kädestä herkkuja myös vierailta. Tuttujen ihmisten kanssa Rafiki on selvästi rohkeampi ja he saavat häntä rapsutella ja käsitellä. Rafiki on tarhalla myös käynyt kokeilemassa hihnalenkkeilyä, mutta jännitti sitä ymmärrettävästi vielä kovasti ja tarvitsi kävelyn aikana paljon taukoja ihmetellä tilannetta. Hän etsiikin kotia, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää ja annetaan hänelle aikaa tottua uusiin tilanteisiin omaan tahtiin. Rafiki on tarhalla asunut nartun kaverina ja on kaksikosta se, joka väistää jos sanomista tulee. Rotuperimänsä vuoksi häntä ei luovuteta kerrostaloon.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.