QUEENIE

narttu | syntynyt noin 2019 | kotihoidossa Nurmijärvellä | noin 40-45 cm

19.2.2024
Queenie muutti muutama viikko sitten uuteen kotihoitopaikkaan edellisen hoitopaikan muuton vuoksi. Edellisessä paikassa Queeniellä oli remmissä rähjäys lähtenyt lisääntymään hoitopaikan oman koiran näyttäessä mallia, joten uuden hoitopaikan rauhallinen ympäristö ja rauhalliset koirakaverit olivat hyvää vaihtelua ja tilanne saatiin rauhoitettua. Hänen kanssaan on käyty myös vilkkaammassa ympäristössä harjoittelemassa, jotta remmirähjäys saataisiin unohtumaan. Hihnassa muille koirille räyhäämistä esiintyykin selkeästi enemmän silloin kun mukana on reaktiivinen koirakaveri ja yksin tai rauhallisen koiran kanssa lenkkeillessä Queenien on paljon helpompi keskittyä ihmiseen ja herkkuihin. Queenien sisäsiisteys on jatkunut myös uudessa hoitopaikassa ja mahakin on pysynyt kunnossa muutoksesta huolimatta.

Queenie tykkää sisällä ollessa makoilla pehmoisella petillä ja seurailla sieltä mitä hoitaja puuhaa. Välillä hän käy hakemassa rapsutuksia ja kellahtaa tyytyväisenä selälleen, sillä masurapsutukset ovat ihan parasta. Queenie on välillä innostunut kutsumaan hoitopaikan koiria leikkiin, mutta ihminen tuntuu silti olevan se kaikkein tärkein asia hänelle. Hänen uskotaankin soveltuvan ainoaksi koiraksi, kunhan saa tarpeeksi huomiota, pääsee usein mukaan tekemään ihmisen kanssa kaikkea kivaa ja yksinolot eivät veny pitkiksi. Queenie on harjoitellut yksinoloa muutamia tunteja kerrallaan ja ne ovat sujuneet hyvin.

Queenie on ollut mukana kyläilemässä ja hän on pärjännyt hienosti vieraissa paikoissa. Pienen alkujännityksen jälkeen hän on tyytyväisenä ottanut rapsutuksia vastaan ja herkutkin maistuvat ja niitä pitääkin aina kerjätä lisää. Queenie kävi tervehtimässä pyörätuolilla liikkuvaa henkilöä eikä ollut moksiskaan erilaisesta tilanteesta, vaan rapsutukset kelpasivat silloinkin. Myös automatkailu sujuu häneltä hienosti. Hän hyppää itse autoon ja istuu nätisti turvavöissä tutkaillen ikkunasta.

Hoitotoimenpiteitä Queenien kanssa on harjoiteltu päivittäin. Aluksi kynsienleikkuu oli kovin pelottavaa, mutta hiljalleen on saanut leikata yksittäisiä kynsiä. Tällä hetkellä leikataan kahden tassun kynnet kerralla palkaten joka kynnen jälkeen. Queenie antaa nätisti tutkia korvia ja hampaita, mutta hampaiden harjauksen harjoittelu on vielä aluillaan.

6.1.2024
Queenie on hieman vajaassa kahdessa kuukaudessa asettunut elämään kotihoidossa aivan kuin olisi aina ollutkin kotikoirana. Hän on luonteeltaan hyvin iloinen ja leikkisä ja yleensä hänet löytääkin aina sieltä, missä ihminenkin puuhailee. Hän rakastaisikin varmasti kotia, missä saisi touhuttavaa ja voisi esimerkiksi leikkimielisesti harrastella jotakin. Queenie on edelleen hyvin hiljainen ja pärjää siis mainiosti myös kerrostalossa. Työpäivien aikana hän lähinnä lepäilee, mutta on saattanut tylsistyessään myös vähän maistella peittojen kulmia tai lattialle unohtuneita sukkia.
Hihnalenkkeily sujuu Quenieltä hienosti. Hän on päivä päivältä tottunut ohi kulkevaan liikenteeseen enemmän ja nykyään ainoastaan yllättäen ohi sujahtavat pyörät saavat hänet säikähtämään. Ihmisistä hän ei juuri välitä, mutta toisille koirille hän saattaa toisinaan epävarmuuttaan haukkua. Herkkujen avulla ohitukset ovat kuitenkin sujuneet hienosti, kunhan tilanne ei ole ollut liian yllättävä. Ulkona Queenie on ollut kovin kiinnostunut jahtaamaan jäniksiä ja oravia. Aivan kaupunkien vilkkaimmille alueille Queeniä ei kuitenkaan luovuteta, ettei ulkoilu käy hänelle liian jännittäväksi.

Jouluna Queenien kotihoitopaikassa kävi vieraita ihmisiä ja koiria kylässä ja kaikki sujui hienosti. Hän tuntuukin sopeutuvan uusiin asioihin nopeasti, kunhan saa ensin ihmetellä tilannetta hetken omaan tahtiin. Hän olisikin enemmän kuin valmis muuttamaan omaan kotiin. Queenie kävi myös joulukuussa hakemassa eläinlääkärissä reseptin ulkoloishäätöön sydänmatotartunnan jatkohoitoa varten. Käynti sujui erinomaisesti ja Queenie pärjäsi jännittävässä ja oudossa tilanteessa hienosti.

19.11.2023
Queenie on sopeutunut viikossa hienosti kotihoitoon. Vaikka moni asia on vielä ymmärrettävästi uutta ja jännittävää, on Queenie alusta asti hakenut varovasti huomiota ihmiseltä. Hän on ollut alusta asti sisäsiisti ja tehnyt tarpeensa taitavasti ulos hihnalenkkien aikana. Hän osaa nätisti kävellä hihnassa, mutta vilkas ympäristö jännittää häntä, joten aivan kaupunkikoiraksi Queenistä tuskin on. Kotioloissa hän on rauhallinen ja löytää mitä hassumpia nukkumapaikkoja itselleen. Hän on tällä hetkellä kotihoidossa kerrostalossa eikä ole haukkunut juuri lainkaan, joten asuinmuodolla ei ole Queenin kohdalla väliä.

Tausta ja tarina
Romaniassa toimii monenlaisia kunnallisia tarhoja. Yhteistä kunnallisilla tarhoilla on kuitenkin se, että niissä koirilla on lähes aina kurjat olo elää. Useimmissa koiria myös lopetetaan hyvin tiuhaan tahtiin. Niinpä kun Claudia sai joulukuussa 2021 pyynnön auttaa eräällä kunnallisella tarhalla asuvaa emoa ja tämän kolmea pientä pentua, hän ei voinut muuta kuin hakea koirat turvaan tarhalleen. Eräs nainen oli löytänyt emon ja hänen kuusi pentuaan eräältä Bukarestin hautausmaista. Siellä, pakkasen ja lumen keskellä pennut olivat tärisseet emonsa vierellä. Niinpä hän oli pyytänyt kaupungilta apua pennuille. Vasta kun koirat päätyivät kunnalliselle tarhalle ja hän näki miten kauhuissaan emo oli uudesta ympäristöstä, hän ymmärsi pyytää apua Claudialta. Valitettavasti kolme pennuista ehti menehtyä kunnallisella tarhalla parvoon, mutta loput kolme löysivät Claudian kautta kodit Saksasta. Pentujen kovia kokenut emo Queenie jäi kuitenkin tarhalle ujoutensa vuoksi.

Vaikka Queenie rentoutui hieman päästyään pois kunnalliselta tarhalta, Claudia halusi antaa hänelle paremmat mahdollisuudet löytää koti. Niinpä hän siirsi Queenien maksulliseen hoitolaan, jossa positiivisia koulutustapoja hyödyntävät kouluttajat auttavat ujoja koiria kuntoutumaan. Hoitolasta on ollut Queenille hurjan suuri apu ja nykyään hän on kuin kuka tahansa muukin herkempi koira. Queenie on osoittautunut iloiseksi ja touhukkaaksi persoonaksi, joka rakastaa tuttujen ihmisten vieressä köllöttelyä ja rapsutuksia. Hän kulkee hienosti hihnassa ja on tottunut hoitolassa näkemään paljon vieraita ihmisiä. Uudet tilanteet ja ihmiset Queenie tahtoo kuitenkin alkuun arvioida omaan tahtiinsa hieman kauempaa.
Queenie on hoitolassa ja tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Claudian mukaan hän ei juuri hauku paljoa, vaikka saattaakin toisinaan innostuessaan haukahdella ihmiselle.

Queeniellä on Romaniassa hoidettu ennen Suomeen tuloa sydänmatotartunta. Suomessa hoito jatkuu ulkoloishäädöllä noin puoli vuotta, kunnes uusintatestistä saadaan negatiivinen tulos.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.