QUEENIE

narttu | syntynyt noin 2019 | Eli for Animalsin hoitolassa | noin 40-45 cm

Romaniassa toimii monenlaisia kunnallisia tarhoja. Yhteistä kunnallisilla tarhoilla on kuitenkin se, että niissä koirilla on lähes aina kurjat olo elää. Useimmissa koiria myös lopetetaan hyvin tiuhaan tahtiin. Niinpä kun Claudia sai joulukuussa 2021 pyynnön auttaa eräällä kunnallisella tarhalla asuvaa emoa ja tämän kolmea pientä pentua, hän ei voinut muuta kuin hakea koirat turvaan tarhalleen. Eräs nainen oli löytänyt emon ja hänen kuusi pentuaan eräältä Bukarestin hautausmaista. Siellä, pakkasen ja lumen keskellä pennut olivat tärisseet emonsa vierellä. Niinpä hän oli pyytänyt kaupungilta apua pennuille. Vasta kun koirat päätyivät kunnalliselle tarhalle ja hän näki miten kauhuissaan emo oli uudesta ympäristöstä, hän ymmärsi pyytää apua Claudialta. Valitettavasti kolme pennuista ehti menehtyä kunnallisella tarhalla parvoon, mutta loput kolme löysivät Claudian kautta kodit Saksasta. Pentujen kovia kokenut emo Queenie jäi kuitenkin tarhalle ujoutensa vuoksi.

Vaikka Queenie rentoutui hieman päästyään pois kunnalliselta tarhalta, Claudia halusi antaa hänelle paremmat mahdollisuudet löytää koti. Niinpä hän siirsi Queenien maksulliseen hoitolaan, jossa positiivisia koulutustapoja hyödyntävät kouluttajat auttavat ujoja koiria kuntoutumaan. Hoitolasta on ollut Queenille hurjan suuri apu ja nykyään hän on kuin kuka tahansa muukin herkempi koira. Queenie on osoittautunut iloiseksi ja touhukkaaksi persoonaksi, joka rakastaa tuttujen ihmisten vieressä köllöttelyä ja rapsutuksia. Hän kulkee hienosti hihnassa ja on tottunut hoitolassa näkemään paljon vieraita ihmisiä. Uudet tilanteet ja ihmiset Queenie tahtoo kuitenkin alkuun arvioida omaan tahtiinsa hieman kauempaa.
Queenie on hoitolassa ja tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Claudian mukaan hän ei juuri hauku paljoa, vaikka saattaakin toisinaan innostuessaan haukahdella ihmiselle.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.