POCO

uros | syntynyt noin 2009 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 40-45 cm

27.3.2023
Saimme Romaniasta surullisia uutisia. Pikkuinen Poco oli yllättäen löytynyt menehtyneenä tarhan pihalta, todennäköisimmin sydänkohtauksen seurauksena. Lempeitä tuulia pieni Poco.

Tausta ja tarina
Pocon tarina on romanialaisittain epätyypillinen. Hänellä oli aikoinaan pennusta saakka romanialainen koti. Hän eli erään naisen luona toisen uroksen kaverina, mutta Pocon kasvettua hän alkoi toisen uroksen vuoksi merkkailla kotona, jolloin nainen siirsi Pocon eristykseen. Valitettavasti nainen ei ymmärtänyt koirista juuri mitään. Pienessä huoneessa elävä Poco alkoi stressaantua ja voida huonosti, mistä johtuen hän muuttui ärtyneeksi ja alkoi murista ja näykkiä käsitellessä. Naisen reaktio näissä tilanteissa oli huutaa ja käyttäytyä uhkaavasti, mikä johti aina vain suurempaan pelkoreaktioon Pocolta. Pocon onneksi hän päätyi ongelmien myötä eräälle koirankouluttajalle. Oltuaan siellä hetken hänen omistaja tuli katsomaan häntä, mutta kun Poco kauhusta täristen pakeni naista heti tämän nähtyään he päättivät, että hänen on parempi muualla. Niin Poco päätyi Claudian luo Eli for Animalsin tarhalle.
Hieman myöhemmin Pocolle löytyi kotihoitopaikka Englannista. Kaikki sujui erittäin hyvin, kunnes samaan hoitopaikkaan tuli toinen uros. Poco alkoi jälleen merkkailla sisälle ja lopulta kotihoitaja palautti hänet tarhalle merkkailun vuoksi. Tarhalla Poco ei ole pissaillut huoneeseensa.

Poco on kaikesta kokemastaan huolimatta iloinen ja huoleton kaveri. Hän on suuri persoona, joka ei todellakaan jää huomaamatta tarhalla. Poco rakastaa ihmisiä ja on heti tilaisuuden tullen tervehtimässä tuttuja ja vieraita tarhalla. Hän rakastaa kiivetä syliin ja hänellä on suloinen tapa kiehnätä ja pyöriä ihmistä vasten rapsutuksia saadessaan. Herkuista hän menee aivan sekaisin ja silloin tarhalla on vaikea nähdä muuta, kuin Pocon iloinen naama hänen kärkkyessä makupaloja. Hän tuntuu muutenkin olevan aina siellä, missä tapahtuu. Kotihoidossa Poco oli pärjännyt mainiosti kotioloissa ja hän kulkee nätisti hihnassa. Aiemmista kokemuksistaan johtuen Poco suhtautuu vaihtelevasti erilaisiin toimenpiteisiin ja saattaa esimerkiksi väkisin kiinni pidettäessä purra. Siksi hänelle etsitäänkin ehdottomasti kokenutta aikuiskotia, missä ymmärretään koirien elekieltä. Poco tulee hienosti toimeen koiraporukassa ja on elänyt myös kissojen kanssa. Jakaessaan kotinsa muiden urosten kanssa hän todennäköisesti alkaa taas merkkailla, joten koti ilman muita uroksia olisi paras.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.