PEPPER

narttu | syntynyt 1/2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa kodittomiin koiriin törmää lähes joka paikassa. Koska koiria on niin valtavat määrät, ei kaikkia yksinkertaisesti voi auttaa. Niinpä eläinsuojelijat joutuvat päivittäin tekemään valintoja siitä, kuka tarvitsee kipeimmin apua. Yleensä kaikilla eläinsuojelijoilla on kuitenkin sama näkemys siitä, että pentuja on aina autettava. Pienet pennut harvoin selviävät hengissä ilman apua, sillä heiltä puuttuu täysin taidot ja edellytykset huolehtia itsestään. Niinpä kun Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia kuuli tammikuussa 2014 junaradan lähellä seikkailevista pennuista, hän hyppäsi samantien autoon hakemaan pennut turvaan. Pennut osoittautuivat tarhalla ujoiksi ja koska resursseja sosiaalistamiseen on kovin vähän, heistä kasvoi ujoja aikuisia. Niinpä Spotty ja Pepper ovat eläneet koko elämänsä Care for Dogsin tarhalla saamatta mahdollisuutta parempaan elämään.

Pepper on sisaruksista selvästi reippaampi. Vaikka hän on ujo uusissa tilanteissa, hän on kuitenkin hyvin utelias myös vieraita ihmisiä kohtaan. Pepperin kanssa on helppo tehdä tuttavuutta herkkujen avulla ja rauhallisesti tutustuttaessa hän antaa jo hetken päästä vieraankin ihmisen hieman rapsutella itseään. Tuttujen ihmisten kanssa hän pitää huomiosta ja hakee rapsutuksia ilman herkkujakin. Pepper vaikuttaa tarhalla tasapainoiselta ja lempeältä. Hän seurailee mielellään ihmisen mukana tämän touhuillessa häkissä ja selvästi haluaisi uskaltaa olla enemmän ihmisten lähellä. Pepper on tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja hän on yleensä porukasta se, joka väistää jos sanomista tulee.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.