PAULINE

narttu | syntynyt noin 2012 | kotihoidossa Jyväskylässä | noin 45 cm

10.2.2024
Paulinen pitkä etsintä on vihdoin päättynyt. Yhdessä kotihoitajan kanssa päädyttiin toteamaan, että Pauline onkin jo kotona. Hän saa jäädä kummikoiraksi nykyiseen hoitopaikkaansa.

27.11.2023
Paulinesta on kuoriutunut syksyn mittaan todella leikkisä rouva. Hän saa päivittäisiä hepuleita pihalla, ja lempileluksi on muodostunut kotihoitajan tohveli. Leikit ja säännöllinen lenkkeily ovat toimineet ja nykyään Paulinelta löytyy jo hienosti vyötärö. Enää ei laahusteta kävelyllä, vaan Pauline pysyy toisten koirien vauhdissa eikä väsähdä enää pitkilläkään lenkeillä. Pauline kävelee kotihoitajan mukaan todella nätisti hihnassa eikä lähde mukaan vaikka hoitopaikan muut koirat haukkuisivat hihnassa. Kosketus edelleen jännittää Paulinea, mutta hän nauttii kyllä korvien rapsutuksista ja seuraa perässä kiinnostuneena. Vieraat ihmiset hän käy haistelemassa ja nykyään ottaa namit vierailtakin kädestä.

Pauline olisi aivan valmis omaan kotiinsa, mutta missä ihmeessä on se oikea koti.

23.8.2023
Pauline ehti jo hetken olla varattuna, mutta palaakin etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä. Hän matkusti uuteen hoitopaikkaan heinäkuussa ja on ottanut elämänmuutokset vastaan äärimmäisen hienosti. Paikan vaihdos sujui ilman suurempaa stressiä ja pian Pauline kävikin jo pedille pötköttelemään. Hoitopaikan toisten koirien kanssa Pauline tuli myös heti hienosti juttuun. Pauline on innokkaana tutkinut aidattua pihaa ja ulkona hoitopaikan muut koirat ovat saaneet Paulinen innostumaan leikkimään. Myös hihnalenkit ovat sujuneet myös uudessa hoitopaikassa hienosti, vaikka reilusta ylipainosta johtuen Paulinen kunto vielä loppuukin nopeasti. Suurimman osan ajasta kotona Pauline joko lepäilee tai seurailee ihmisten touhuja. Kotihoitajat ihastuivat Paulineen nopeasti ja kuvailevat tätä erittäin sympaattiseksi ja kiltiksi mummeliksi. Pauline on kotihoidossa nauttinut kovasti harjailusta ja on sen myötä myös ihastunut uusienkin ihmisten huomioon siinä määrin, että käy nykyään oma-aloitteisesti vaatimassa rapsutuksia.

Pauline olisi aivan valmis omaan kotiin. Tulevan kodin on sitouduttava jatkamaan hänen painonpudotusta, sillä tällä hetkellä Paulinen paino rasittaa häntä kovasti.

14.4.2023
Kevät on tuonut tullessaan paljon uusia tuulia herttaiselle Paulinelle. Hän on tutustunut innokkaasti uuteen maailmaan lenkkeilyn myötä ja päivittäin lenkkimatkaa on voitu hiljalleen pidentää. Aina lenkiltä palattaessa Pauline on selvästi riemuissaan, kun on uskaltanut jälleen tutkia uusia reittejä. Ulkoilun alettua Pauline on saanut huimasti lisää itseluottamusta ja nykyään ulkoiluvarusteiden pukeminen ja riisuminen ovat  jo tuttua puuhaa. Samalla hän on huomannut miten mukavaa huomio on ja onkin jo päivittäin kotihoitajan rapsuteltavana. Kynsiäkin on saatu jo rauhalliseen tahtiin leikattua ja seuraavaksi olisi vuorossa autoilun harjoittelu. Kotikoiran taidot alkavatkin olla hienosti Paulinen hallussa ja hän olisi aivan valmis muuttamaan omaan kotiin.

15.3.2023
Paulinen huima kehitys sen kuin jatkuu. Kotihoidossa on nyt päästy ensimmäisen kerran hihnassa ulos ja vaikka lenkin pituus jäikin jännityksen vuoksi kovin lyhyeksi, on tämän myötä Paulinelle auennut aivan uusi maailma. Pauline onkin jatkanut ahkerasti harjoittelua, jotta valjaiden ja turvapalan pukeminen sujuisi yhä helpommin.

1.2.2023
Pauline on viime kuukausina kehittynyt huimaa vauhtia. Harjoituksissa on saatu panta ja valjaat päälle ja seuraavaksi aloitetaan tutustuminen hihnaan. Myös koskeminen on alkanut kiinnostaa Paulinea entistä enemmän ja nykyään kehon etuosaa saa jo tuttu ihminen rapsutella. Muutoin elo kotihoidossa jatkuu tutun tyytyväisesti. Harjoittelusta ja onnistumisista on selvästi ollut apua, sillä Paulinesta on alkanut itsevarmuuden kasvun myötä vilahdella myös leikkisä ja iloinen puoli.

19.12.2022
Pauline on nyt aloittanut Koiruuksien Klubin Käytösklinikan, mikä tarkoittaa sitä, että hän harjoittelee kouluttaja Helmi Pesosen avulla käsittelyä ja tavoitteena on päästä hihnalenkille. Paulinella ei ole käytösongelmia, vaan hän on ainoastaan tottumaton käsittelyyn ja kouluttajan avulla on tarkoitus löytää Paulinelle työkaluja, jotta arjesta tulisi sujuvampaa.

12.10.2022
Pauline on nyt osallistunut muutaman kerran videotunnille ja harjoitellut kouluttajan ohjauksella kosketusta ja hihnan laittamista. Sekä Pauline että kotihoitaja ovat nyt löytäneet ihan uuden vaihteen ja tuntuukin, ettei kauaa mene, kun Pauline lähtee hihnalenkille.

5.9.2022
Paulinen ensimmäinen kesä Suomessa on vierähtänyt lupsakasti: hän on päässyt maistelemaan jäätelöä ja kierimään tuoreella nurmikolla. Pauline on edelleen oma, tasapainoisen lempeä itsensä, kotioloissa kovin vaatimaton ja tyytyväinen. Pauline käy rohkeasti hakemassa herkut kädestä, eikä häntä tunnu erityisemmin miespuolisetkaan henkilöt pelottavan. Kosketus on ollut Paulinelle alusta saakka liian jännittävää, ja koska häntä ei haluta pakottaa mihinkään, mitä hän ei omatoimisesti tahdo, on hihnalenkkeily saanut vielä toistaiseksi odottaa. Pikkuhiljaa Paulinen kanssa on edetty siihen, että poskea saa jo hyvien herkkujen avulla hieman hipsuttaa.

9.6.2022
Herttainen mummeli Pauline jatkaa onnellista elämäänsä kotihoidossa. Pauline on oma iloinen ja osallistuva itsensä, ja rakastaa herkkuja sekä syömistä ollen myös varsin taitava löytämään raksut nurmikolta. Pauline jatkaakin usein etsintäleikkiä sinnikkäästi jo muiden luovutettua. Pihalla Pauline saa jopa pikku juoksuhepuleita. Ilman lämmettyä ja oven ollessa päivät auki hän on käytännössä oppinut kokonaan sisäsiistiksi. Paulinelle ihmisen kosketus on yhä turhan jännittävää, ja hänen kanssaan harjoitellaan pikkuhiljaa sitä, että kosketus tapahtuu omaehtoisesti. Paulinen unelmakodissa olisi varmaankin ainakin yksi ystävällismielinen koirakaveri, sekä aidattu piha ulkoilua ja köllöttelyä varten.

12.4.2022
Pauline on viettänyt kotihoidossa pian nelisen viikkoa. Hän on edelleen todella tasapainoinen, seurallinen ja lempeä koira, ja tulee loistavasti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa. Pauline on pikkuhiljaa alkanut ulkoilla turvallisella, aidatulla pihalla, jossa hän töpsöttelee reippaana häntä pystyssä. Hän on harjoitellut myös kongilla pelailua, josta osaa jo neuvokkaasti hankkia piilotetut makupalat suuhunsa. Pauline käy haistelemassa hoitajaa uteliaasti ja hakeutuu usein lähelle pötköttämään, mutta varsinainen kosketus on vielä jännittävää. Luottamus kuitenkin rakentuu päivä päivältä, mutta toistaiseksi saavat varsinaiset hoitotoimenpiteet ja hihnalenkkeily odottaa.

21.3.2022
Pauline saapui kotihoitoon 17.3. Hän on ensihetkistä lähtien vaikuttanut hyvin rauhaisalta ja lempeältä persoonalta. Pauline hakeutuu mieluusti muiden seuraan, eikä ole enää juuri viettänyt aikaa hänelle varatussa huoneessa. Onpa Pauline jo koittanut kutsua hoitopaikan toista koiraa leikkimään. Ihmiseltä Pauline käy mieluusti hakemassa herkut kädestä, ja vaikuttaakin olevan varsin perso herkkupaloille. Pauline on myös löytänyt sohvan ja sängyn, ja todennut nekin loistaviksi lepopaikoiksi, sekä nautiskellut kevätauringosta lasitetulla parvekkeella. Luottamusta ihmiseen aletaan nyt rakentaa hiljalleen, ja alku näyttääkin jo todella lupaavalta.

Tausta ja tarina
Elämä kodittomana Romanian kaduilla on rankkaa ja usein julmaa. Ravintoa on usein vaikea löytää, eikä missään ole turvapaikkaa, jossa olisi suojassa sateelta ja tuulelta. Monesti pahimpia ovat kuitenkin ihmiset. Myös Pauline on kokenut tämän. Vuonna 2016 Care for Dogs -tarhaa ylläpitävä Delia sai puhelun, jossa kerrottiin kaupungin kaduilla pyörivästä emosta ja pennusta. Jostain syystä pennustaan epätoivoisesti huolehtiva emo ärsytti alueen asukkaita ja niinpä he olivat jo pitkään yrittäneet päästä kaksikosta eroon. Kaksikkoa oli säännöllisesti mm. heitelty kivillä ja yritetty muuten väkivalloin häätää kauemmas. Saatuaan ilmoituksen koirista Delia kävi välittömästi hakemassa kaksikon turvaan tarhalleen. Pieni pentu löysi nopeasti kodin Saksasta, mutta varovaiseksi jäänyt Pauline-emo unohtui tarhalle vuosiksi.

Pauline on olemukseltaan äärimmäisen tasapainoinen ja rauhallinen. Hänestä huokuu ihmisiä kohtaan syvä lempeys, vaikka elämä kaduilla onkin opettanut hänet varovaiseksi. Hän on aina ihmisiä vastassa häntä heiluen ja odottaa kauniisti omaa vuoroaan saada herkkuja. Käsittely on Paulinelle vielä jännittävä asia, mutta rauhallisesti hänen tahtiin edetessä häntä saa koskea ja käsitellä. Pauline tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja väistää kohteliaasti, mikäli riitaa meinaa syntyä. Hän onkin tarhalla kovin hiljainen ja huomaamaton.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.