PAULINE

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45 cm

Elämä kodittomana Romanian kaduilla on rankkaa ja usein julmaa. Ravintoa on usein vaikea löytää, eikä missään ole turvapaikkaa, jossa olisi suojassa sateelta ja tuulelta. Monesti pahimpia ovat kuitenkin ihmiset. Myös Pauline on kokenut tämän. Vuonna 2016 Care for Dogs -tarhaa ylläpitävä Delia sai puhelun, jossa kerrottiin kaupungin kaduilla pyörivästä emosta ja pennusta. Jostain syystä pennustaan epätoivoisesti huolehtiva emo ärsytti alueen asukkaita ja niinpä he olivat jo pitkään yrittäneet päästä kaksikosta eroon. Kaksikkoa oli säännöllisesti mm. heitelty kivillä ja yritetty muuten väkivalloin häätää kauemmas. Saatuaan ilmoituksen koirista Delia kävi välittömästi hakemassa kaksikon turvaan tarhalleen. Pieni pentu löysi nopeasti kodin Saksasta, mutta varovaiseksi jäänyt Pauline-emo unohtui tarhalle vuosiksi.

Pauline on olemukseltaan äärimmäisen tasapainoinen ja rauhallinen. Hänestä huokuu ihmisiä kohtaan syvä lempeys, vaikka elämä kaduilla onkin opettanut hänet varovaiseksi. Hän on aina ihmisiä vastassa häntä heiluen ja odottaa kauniisti omaa vuoroaan saada herkkuja. Käsittely on Paulinelle vielä jännittävä asia, mutta rauhallisesti hänen tahtiin edetessä häntä saa koskea ja käsitellä. Pauline tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja väistää kohteliaasti, mikäli riitaa meinaa syntyä. Hän onkin tarhalla kovin hiljainen ja huomaamaton.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.