OZZY

uros | syntynyt noin 2015 | Kotihoidossa Romaniassa | noin 50 cm

9.11.2021
Herttaisen Ozzyn pitkä odotus on päättynyt ja pian matka kohti omaa kotia alkaa.

Tausta ja tarina
Ozzyn menneisyys on kovin surullinen. Pentuna hänellä oli omistaja, joka kohteli Ozzyä ja muita koiriaan äärimmäisen huonosti. Mies oli kylässään tunnettu juoppo, joka kohteli koiriaan väkivaltaisesti. Lopulta kyläläiset kyllästyivät ja kutsuivat poliisit paikalle. Kaikki miehen koirat takavarikoitiin ja vietiin kunnalliselle tarhalle lopetettaviksi. Eräs tarhalla toimiva vapaaehtoinen ihastui Ozzyn lempeään luonteeseen ja pyysi tuntemaansa koirakouluttajaa auttamaan Ozzyä

Ozzy oli ymmärrettävästi alkuun hyvin peloissaan, mutta jo muutaman kuukauden jälkeen hän alkoi jälleen avautua ja luottaa ihmisiin. Ozzyn luokseen ottaneet kotihoitajat ihastuivat häneen ja Ozzy sai jäädä heille osaksi perhettä. Vuosia myöhemmin Ozzystä huolehtineelle pariskunnalle tuli kuitenkin ero ja siitä lähtien Ozzy on elänyt kotihoidossa odottamassa mahdollisuuttaan omaan kotiin.

Ozzy on kotihoitajan mukaan äärettömän ihmisrakas. Hän rakastaa tuttuja ja vieraita, aikuisia ja lapsia ja on aina ensimmäisenä pyytämässä rapsutuksia kaikilta. Vieraita tavatessaan Ozzy on ratketa onnesta ja onkin hyvin tyypillistä, että Ozzy puskee itsensä aina syliin asti. Kotihoitajan mukaan Ozzy on loputtoman miellyttämishaluinen ja kiltti ja hänen kanssaan on ilo asua. Ozzy on energinen nuori mies, mutta osaa myös rauhoittua kun sen aika on. Hän pitää leluista ja on kovin perso herkuille. Ozzyä on kotihoidossa ja entisessä kodissa koulutettu ja esimerkiksi hihnalenkkeily sujuu erittäin hienosti.

Ozzy luovutetaan rotuperimänsä vuoksi ainoastaan ainoaksi koiraksi. Ozzylle etsitään ehdottomasti koirakokenutta kotia, jossa on ennestään kokemusta tämän tyyppisistä koirista. Kotihoitajan mukaan Ozzy ei juuri välitä kissoista, joten hänelle etsitään kotia ainoana lemmikkinä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.