OLINA

narttu | syntynyt 9/2015 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Kun kodittomia koiria on paljon, syntyy uusia kodittomia pentuja jatkuvasti. Kevät ja syksy ovat paikallisille eläinsuojelijoille rankkaa aikaa, sillä pentuja löytyy jatkuvasti teiden varsilta ja ojista, eikä heillä ole lähes minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä ilman ihmisen apua. Koska steriloinnit ovat vielä suurelle osalle vieras käsite Romaniassa, myös omistetut koirat saavat jatkuvasti vahinkopentuja, joista halutaan päästä eroon. Niinpä ihmiset tuovat täpötäysille tarhoille kokonaisia pentueita, kun heillä ei ole varaa huolehtia useammasta koirasta. Myös Olina ja hänen kolme sisarustaan tuotiin Carpen ylläpitäjän Carmenin edellisen tarhan portille eräänä syksyinenä päivänä. Portille kaarsi auto ja hetkeä myöhemmin takakontista nostettiin esiin nuori emo ja hänen neljä lähes vastasyntynyttä pentuaan. Koirat tuonut mies ilmoitti, että mikäli pennut eivät mahtuisi tarhalle hän hylkäisi heidät läheiselle pellolle. Niinpä Carmen ei voinut muuta, kuin raivata tilaa emolle ja hänen pienille pennuilleen.

Olina on elänyt koko elämänsä tarhalla. Hänen emonsa ja sisaruksensa ovat jo päässeet omiin koteihinsa, mutta Olina itse on vuosien varrella muuttunut yhä aremmaksi. Niinpä hänen mahdollisuutensa löytää oma koti ovat käyneet vuosi vuodelta huonommiksi. Ihmiset, tarjotut herkut ja rapsutukset saavat hänet uteliaaksi, mutta arkuutensa vuoksi Olina uskaltautuu lähemmäs vain, kun tilanne on hyvin rauhallinen ja hän saa itse päättää tahdin. Tutun ihmisen seurassa Olina jää toisinaan rapsuteltavaksi ja on selvästi onnellinen saamastaan huomiosta, mutta pienikin yllättävä liike tai ääni saa hänet siirtymään jälleen kauemmas.

Olina on tarhalla asunut muiden koirien kanssa, mutta tarhan äänekäs ympäristö stressaa häntä selvästi ja tämä näkyy toisinaan Olinan suhtautumisessa häkkikavereihin. Olinalle etsitäänkin kotia, jossa osataan antaa aralle koiralle tilaa ja aikaa ja jossa ympäristö on rauhallinen ja mahdollisimman stressitön.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.