NUGGET

uros | syntynyt noin 2019 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45-50 cm

Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Huhtikuussa 2023 eräs Care for Dogsin työntekijä huomasi kadulla harhailevan koiran. Koira pyrki kovasti ihmisten perään ja todennäköistä olikin, että hänet oli vasta hiljattain hylätty kodistaan kadulle. Koska koiralle oli ehtinyt kaduilla harhaillessa jo tulla haavoja, otti työntekijä hänet mukaansa hoidettavaksi. Niinpä hän päätyi tarhalle ja sai nimekseen Nugget.

Nugget on luonteeltaan täyttä kultaa. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä ja tuntuu muutenkin pursuavan elämäniloa. Hän rakastaa herkkuja, leluja ja kaikkea lenkkeilystä temppujen opetteluun. Tärkeintä on, että saa olla ihmisen seurassa. Myös muut koirat ovat Nuggetin mielestä kivoja. Hän on kaikesta kokemastaan huolimatta ollut tarhalla hyvin tasapainoisen ja ystävällisen oloinen. Valitettavasti mahdollinen rotuperimä vaikeuttaa kodin saantia monista maista. Nuggetin onneksi hänet kuitenkin huomasi eräs perhe Suomesta ja niinpä Nugget pääsee pian matkustamaan ikiomaan kotiinsa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.