NIKOLAI

uros | syntynyt noin 2021 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

Cosoban tarhalla elää satoja kodittomia koiria. Tarha on jatkuvasti äärimmäisen täynnä, eikä tarhaa ylläpitävällä Adinalla olisi resursseja ottaa sinne enää yhtään lisää huolehdittavia. Koska Romaniassa kodittomia koiria on aivan valtava määrä, törmäävät myös tarhaa tukevat paikalliset usein apua tarvitseviin yksilöihin. Tällöin he kääntyvät Adinan puoleen ja lopulta koirat päätyvät Cosobaan. Näin kävi myös, kun eräs paikallinen nainen löysi pihalta hylättynä kymmenen koiran lauman. Hän toi alunperin koirat steriloitaviksi, mutta lopulta koirat jäivät asumaan Cosobaan paremman elämän toivossa. Koirista monella oli eriasteista sokeutta, joten on vaikea sanoa onko koirien entisessä asuinpaikassa sattunut jotakin kamalaa vai ovatko he syntyneet lähes sokeina.

Nikolai on yksi kymmenestä koirasta, jotka saivat jäädä tarhalle asumaan. Hän asuu tällä hetkellä sisätiloissa muiden pienten koirien ja kissojen seassa ja tulee hienosti toimeen kaikenlaisten persoonien kanssa. Nikolaille ehdottomasti tärkeintä on ihmisten seura ja hän tuleekin tomerasti vaatimaan huomiota ja rapsutuksia myös vierailta ihmisiltä. Hän kaipaisi selvästi paljon enemmän ihmisen läheisyyttä kuin mitä tarhalla saa ja onkin aina kovin lannistuneen oloinen kun ihmiset jatkavat matkaa. Tästä johtuen hän on oppinut haukkumaaan saadakseen huomiota.

Nikolai on lähes täysin sokea. Hän pystyy väistelemään esineitä ja löytää esimerkiksi ihmisen luo, joten todennäköisesti hän näkee kuitenkin vähän. Sokeutensa vuoksi hän arvostaisi varmasti rauhallista kotia. Muutoin Nikolai sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.