NIABI

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50-55 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on lokakuussa 2021 kunnalliselta pelastunut Niabi. Koska Niabi etsii kotia ainoana koirana ei kotia Saksasta ole tuntunut löytyvän ja niinpä hän on odottanut tarhalla jo pian kolme vuotta.

Niabi on mitä sympaattisin persoona. Hän rakastaa ihmisiä ja onkin tarhalla vieraiden ja erityisesti lapsien kestosuosikkeja. Hän nauttii kovasti huomiosta ja on aina innoissaan vastassa, kun häkkiin astuu ihmisiä. Hän ei kuitenkaan ole liian tunkeileva ja osaa kohteliaasti antaa tilaa silloin, kun ihmisillä on muuta tekemistä. Niabi on tarhalla hyvin tasapainoisen oloinen eikä hän juuri hauku. Koska hänellä on tullut sanomista häkkitoverien kanssa, luovutetaan Niabi vain ainoaksi lemmikiksi. Hän on kuitenkin ohittanut muut koirat pääsääntöisesti nätisti lenkeillä ja kulkee muutenkin nätisti hihnassa. Niabi sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin ja esimerkiksi lapsiperheeseen.

Niabilla on kunnalliselta pelastettaessa löytynyt toisesta silmästä melanooma, mistä johtuen silmä on täytynyt poistaa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.