NESTORI

uros | syntynyt noin 2009 | Carpen tarhalla | noin 60 cm

9.8.2022
Maailma on niin kovin epäreilu. Nestori ei elämänsä aikana koskaan saanut kokea oman kodin onnea. Hänen vointi heikkeni tarhalla yllättäen eikä eläinlääkärissä ollut enää mitään tehtävissä. Niinpä elämän uuvuttama Nestori päästettiin ikiuneen.

Tausta ja tarina
Kodittomia koiria on Romaniassa valtavasti. He kamppailevat jokainen päivä selviytymisestään ja monen kohdalla turvaton elämä liikenteen seassa ruokaa etsien loppuu lyhyeen. Paikalliset eläinrakkaat ihmiset pyrkivät parhaansa mukaan auttamaan koiria. Yksi koiria auttavista henkilöistä asui Mitrenin kylässä. Erakoituneelle rouvalle oli vuosien saatossa kertynyt kaduilta pelastettuja koiria ja lopulta hänen pihalle kyhätyllä alkeellisella tarhalla asui yli sata koiraa. Lokakuussa 2020 rouvan elämä päättyi yllättäen, kun hänen ex-miehensä puukotti häntä. Koirista huolestunut läheinen otti yhteyttä ainoaan henkilöön johon luotti koirien suhteen, Carpen tarhan ylläpitäjään Carmeniin, jotta koirat pelastuisivat lopetukselta. Yhdessä muutaman muun paikallisen eläinsuojelijan kanssa Carmen vietti tarhalla useita päiviä pyydystäen pelokkaita ja järkyttyneitä koiria. Koirista noin puolet sijoitettiin muille yksityisille tarhoille ja loput päätyivät Carpeen.

Nestori on yksi tarhalta pelastuneista koirista. Hän on suuri persoona, jonka seurassa ei varmasti tule tylsää. Nestorin elämän suuri rakkaus on ruoka ja hän onkin heti tilaisuuden tullen ryöstämässä lisää hiukopalaa itselleen. On hyvin mahdollista, että kotiympäristössä Nestori osaa omatoimisesti etsiä pöydille ja tasoille unohtuneet naposteltavat. Ihmisistä Nestori pitää kovasti, mutta joitakin hoitotoimenpiteitä kohtaan hän on hieman epäileväinen. Onneksi hänen ruokahalunsa on niin pohjaton, että herkuilla lahjomalla uusia asioita on varmasti helppo opetella. Muista koirista Nestori ei välitä ja heitä nähdessään hän ilmoittaa kohteliaan kovaäänisesti, ettei lähemmäs tarvitse tulla. Nestori kaipaisi kovasti kotia, jossa ymmärrettäisiin pointterien sielunelämää. Vaikka Nestorilla on jo ikää, hän kaipaa selvästi liikuntaa ja tekemistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.