NERA

narttu | syntynyt noin 2015 | Care for Dogsin tarhalla | noin 30 cm

30.1.2023
Suloinen Nera on saanut tänään ilouutisia, sillä hänelle on löytynyt vuosien odotuksen jälkeen oma koti Saksasta.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on kesällä 2019 kunnalliselta pelastunut Nera (tarhalla Lola).

Nera on herttainen pieni rouva. Hän on aiemmin ollut hyvin arka ja siksi kotia ei ole millään löytynyt. Tarhoilla vietettyjen reilun kolmen vuoden aikana Nera on asunut useassa eri häkkikokoonpanossa ja tullut hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen. Noin vuosi sitten hänet siirrettiin yhdessä toisen koiran, Sofien, kanssa asumaan työntekijöiden taukotiloihin. Tästä on selvästi ollut apua Neralle, sillä vietettyään päivittäin aikaa ihmisten seurassa hän on alkanut reipastua ja avautua. Nera ja Sofie ovat yhdessä oppineet haukkumaan jännittäville vieraille, mutta jos ihminen pysyy rentona myös kaksikko muuttuu pian uteliaiksi. Tämän jälkeen varsinkin jos vieraalla on herkkuja Nerasta saa pian ystävän. Tutustuttuaan Nera käy varovasti pyytämässä rapsutuksia myös vierailta ja vaikka kosketus vielä hieman jännittääkin, palaa Nera aina uudelleen pyytämään lisää. Nera vaikuttaakin kovin herttaiselta ja sympaattiselta. Hän on tarhalla kova puuhastelemaan ja tykkää leikkimisen lisäksi mm. ryöstellä hänen ulottuvilleen unohtuneita ruokia. Myös yöksi lattialle unohtuneet kengät löytyvät toisinaan Neran ja Sofien pedistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.