NELLE

narttu | syntynyt noin 2023 | Carpen tarhalla | 40 cm

19.6.2024
Nelle sai hyviä uutisia ja matkustaa pian omaan kotiin Suomeen.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on edelleen huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, kalliiksi tai turhaksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat hylätään milloin mihinkin, kadulle tai parkkipaikalle. Näin tehdään usein myös pennuille, joita syntyy ei-toivottuina omistetuille leikkaamattomille koirille. Pentuja ei uskonnollisista syistä haluta lopettaa, joten ne hylätään oman onnensa nojaan. Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen löysi Nellen läheltä Bukarestia pienenä pentuna. Sosiaalisen luonteensa vuoksi on hyvin todennäköistä, että Nelle on ennen kadulle hylkäämistä elänyt jonkinlaisessa kodissa. Koska pieni varomaton pentu on kaduilla harhaillessaan suuressa vaarassa, otti Carmen pennun mukaansa tarhalleen.

Nelle asui välissä Carmenin ystävällä kotihoidossa. Ystävällä oli kuitenkin liikaa koiria kotonaan ja niinpä Nelle päätyi lopulta asuttamaan yhtä tarhan häkeistä. Hän on reipas, sosiaalinen ja heti ystävä niin tuttujen kuin tuntemattomienkin ihmisten kanssa. Hän rakastaa ihmisiä ja on heti kiipeämässä vieraidenkin syliin rapsutuksia saadakseen. Hän on tarhalla tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.