NELE

narttu | syntynyt noin 2019 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

19.8.2021
Neleä on kohdannut onni, sillä hän on löytänyt kodin Saksasta.

Tausta ja tarina
Koiria päätyy tarhoille monin tavoin. Suuri osa koirista päätyy tarhoille jo pentuina, joko löydettyinä tai jonkun sinne hylkääminä. Kun tarhalle päätyy pentu, tekevät eläinsuojelijat kaikkensa, jotta pentu lähtisi mahdollisimman pian omaan kotiin. On surullinen totuus, että pennun mahdollisuudet löytää oma koti pienenevät jatkuvasti pennun kasvaessa. Kun pennusta tulee aikuinen, tarhalle on jo tullut kymmeniä uusia pieniä suloisia pentuja, jotka useimmat adoptoijat huomaavat ja valitsevat ennen aikuisia.

Toisinaan koirat kuitenkin jämähtävät tarhalle. Yleisin syy arkuuden lisäksi ovat terveydelliset vaivat. Näin kävi myös Nelelle, sillä häneltä löydettiin rutiinitarkastuksessa lonkkavika vasemmasta lonkasta. Lonkkavika on kallis operoida, eikä tarhaoloissa ole takeita siitä, että koira kuntoutuisi leikkauksesta toivotusti. Koska jalka ei tällä hetkellä näytä vaivaavan Neleä, ei Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina ole halunnut riskeerata Nelen hyvää vointia leikkauksella. Niinpä Nele on jäänyt tarhalle.

Nele ei onneksi tiedä epäonnestaan. Hän asuu vapaana tarhan pihalla isossa koiralaumassa ja leikkii päivät pitkät muiden koirien kanssa. Nele on iloinen, hyväntuulinen ja äärimmäisen suloinen persoona. Hän rakastaa ihmisiä ja on ensimmäisenä kiipeämässä syliin rapsutusten toivossa. Vaikka Nele on vielä nuori ja touhukas, hänessä on myös lempeä ja rauhallinen puoli. Pihalla Nele seuraa ihmisten mukana aina mahdollisuuden tullen ja onkin selvää, että ihmisrakkaana koirana Nele kaipaisi kovasti omaa ihmistä ja perhettä, jossa rapsutuksia ja läheisyyttä saisi enemmän kuin muutaman minuutin vuorokaudessa.

Nele sopii luonteensa puolesta monenlaiseen kotiin. Tulevan kodin on kuitenkin ymmärrettävä ja sitouduttava siihen, että lonkkavika vaatii yleensä säännöllistä hoitoa, kuten fysioterapiaa ja kipulääkityksen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.