NATALIA

narttu | syntynyt noin 2016 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

Romania on täynnä pieniä kyliä, jotka ovat rakentuneet teiden varsille. Ikäänkuin ihmiset olisivat vain pysähtyneet ja päättäneet jäädä siihen asumaan. Pienten kylien koulutustaso ja tulotaso ovat hyvin alhaisia ja elämä on usein päivästä toiseen selviytymistä. Kun ihmisilläkin on vaikeaa, on eläimistä vaikea huolehtia. Niinpä koirat lisääntyvät vapaasti ja niitä pyörii asutusten lähellä ja läheisillä pelloilla. Adina pyrkii tiimeineen steriloimaan Cosoban tarhan lähikylissä eläviä koiria aina mahdollisuuksien mukaan. He pyydystävät koiria pelloilta ja kylistä, steriloivat ne ja vapauttavat ne takaisin. Toisinaan joku tällainen koira saa onnekkaan mahdollisuuden, kun täpötäydestä tarhasta huolimatta hän saa jäädä tarhalle paremman tulevaisuuden toivossa. Näin kävi kaksi vuotta sitten, kun herttainen Natalia otettiin kiinni läheiseltä pellolta steriloitavaksi.

Natalia on herttainen, mutta kovin ujo tyttö. Ihmisten seura kiinnostaa häntä kovasti ja saadessaan rauhassa tutustua Natalia tulee mielellään pienen matkan päähän ihmettelemään ihmisen touhuja. Tilanteen ollessa rauhallinen Natalia hakee myös namit kädestä. Jos tilanne käy yhtään liian jännittäväksi hän hakeutuu kauemmas hakemaan rohkeutta. Ujoutensa alla Natalia vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja kiltiltä ja hyvin todennäköisesti rauhallisemmassa ympäristössä hän reipastuu.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.