NATALIA

narttu | syntynyt noin 2016 | kotihoidossa Tuusulassa | noin 50 cm

11.7.2022
Natalia on päässyt kokeilemaan jo varusteitakin, mutta lenkille lähtö niissä on vielä sen verran jännää, että toistaiseksi hänen kanssaan harjoitellaan varusteissa olemista. Kotihoitopaikassa oli lastenjuhlat, mutta niin monen ihmisen läsnäolo samaan aikaan oli Natalialle vielä ihan liian jännää, joten hänelle etsitään kotia, jossa on mahdollista vetäytyä omaan rauhaan tai jossa ei käy isoja ihmismääriä. Rauhallinen koti, jossa arki on mahdollisimman ennakoitavaa ja tasaista, lienee Natalialle sopiva. Natalia ei ole kuitenkaan ihan pelkkä sohvaperuna, joten säännöllinen harjoittelu kaikissa osa-alueissa on hänelle varmasti mieleen. Nataliassa asuva kupliva ja iloinen tyttö näyttäytynyt jo muutaman kerrankin ja näyttäytyy varmasti jatkossa enemmän. Omasta kodista hän tosin edelleen haaveilee.

30.5.2022
Natalian arki on asettunut varsin hyvin uomiinsa kotihoidossa. Kotihoitopaikassa on hyvin aidattu, turvallinen ulkoilualue, jolla Natalia ulkoilee ja sen myötä hänestä onkin tullut sisäsiisti. Kotihoitaja kuvailee Nataliaa kiltiksi ja tyytyväiseksi koiraksi. Natalia tulee varmastikin hyötymään kodista, jossa arki on tasaista ja koira saa olla koira. Hihnaulkoilu odottaa edelleen, sillä varusteet ovat toistaiseksi liian jänniä Natalian mielestä.

22.4.2022
Natalia päätti, että univelat omassa rauhassa on nyt kuitattu ja hän pomppasi olohuoneen sohvalle kavereiden kanssa pötköttelemään. Sen seurauksena saattoivat sitten kuitenkin stressitasot hiukan nousta ja hänelle tuli sanominen kotihoitopaikan nartun kanssa. Arki on kuitenkin lähtenyt sujumaan, eikä tilanne ole toistunut, päinvastoin kotihoitopaikan koirista on tullut kaverukset, joiden kanssa opetellaan jo leikkiäkin ja keittiöön on ajoittain kurkattava, että mitä ne ihmiset siellä oikein touhuavat. Toistaiseksi hän on ollut hiljainen koira, pari innostushaukkua on pitänyt päästää. Kouluikäisten ja sitä vanhempien lasten kanssa Natalia tulee toimeen, jos lapset osaavat antaa hänelle tilaa ja ymmärtävät, milloin koira tarvitsee lepoa ja omaa rauhaa. Vieraat ihmiset ovat vielä huisin jänniä ja vieraita tavatessaan hän vetäytyy mieluimmin omiin oloihinsa. Onkin erittäin hyvä asia, että hän osaa jännittäessään poistua tilanteesta ja tätä tuleekin tukea myös omassa kodissa. Natalia osaa jäädä hyvin yksikseen ainakin silloin, kun kaverina on muita koiria. Hänen kanssaan harjoitellaan valjaiden laittoa ja harjaaminen on edelleen kivaa. Natalia ediistyykin varsin mallikkaasti ottaen huomioon, että hän on ollut juuri ja juuri kuukauden vasta Suomessa.

6.4.2022
Natalia edistyy hyvin pienin askelin, mutta usein ujon koiran kohdalla on, että mitä pienempiä askeleita koira ottaa, sen varmempia ne ovat ja toimivat pohjana jatkolle. Siksi Natalian kanssa onkin nyt keskitytty stressitason laskemiseen ja unen laatuun. Ruoka Natalialle maistuu edelleen hyvin, mikä on eduksi jatkon treenejä ajatellen ja vaikka hän viettää edelleen paljon aikaa omalla pedillään, hän on tullut myös olohuoneeseen kurkkimaan. Lisäksi harjaaminen tuntuu ilmeisen hyvältä, samoin silittely, joten hänestä kuoriutuu varmasti ajan kanssa koira, joka tykkää ihmisen läheisyydestä.

20.3.2022
17.3. oli Natalian elämässä hyvin merkityksellinen, sillä hän saapui Suomeen kotihoitoon. Nukuttuaan alkuväsymystään hiukan pois, Natalia vaikuttaisi olevan melko avoin koira, jolla on mahdollisesti ollut joskus jopa koti. Oma peti ja turvapaikka on Natalialle toki edelleen se paikka, missä eniten aikaa kuluu, mutta ruoka saa Natalian innostumaan ja hännän heilumaan. Myös hoitopaikan toiset koirat tuntuvat olevan positiivinen asia. Muutaman päivän perusteella on vaikea kirjoittaa mitään kiveen, mutta Natalia tuntuisi olevan iloinen koira, joka suhtautuu lähtökohtaisesti positiivisesti uusiin asioihin. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, mitä hänestä vielä kuoriutuu, mutta hänestä saa varmasti ihanan ja iloisen ystävän.

Tausta ja tarina
Romania on täynnä pieniä kyliä, jotka ovat rakentuneet teiden varsille. Ikäänkuin ihmiset olisivat vain pysähtyneet ja päättäneet jäädä siihen asumaan. Pienten kylien koulutustaso ja tulotaso ovat hyvin alhaisia ja elämä on usein päivästä toiseen selviytymistä. Kun ihmisilläkin on vaikeaa, on eläimistä vaikea huolehtia. Niinpä koirat lisääntyvät vapaasti ja niitä pyörii asutusten lähellä ja läheisillä pelloilla. Adina pyrkii tiimeineen steriloimaan Cosoban tarhan lähikylissä eläviä koiria aina mahdollisuuksien mukaan. He pyydystävät koiria pelloilta ja kylistä, steriloivat ne ja vapauttavat ne takaisin. Toisinaan joku tällainen koira saa onnekkaan mahdollisuuden, kun täpötäydestä tarhasta huolimatta hän saa jäädä tarhalle paremman tulevaisuuden toivossa. Näin kävi kaksi vuotta sitten, kun herttainen Natalia otettiin kiinni läheiseltä pellolta steriloitavaksi.

Natalia on herttainen, mutta kovin ujo tyttö. Ihmisten seura kiinnostaa häntä kovasti ja saadessaan rauhassa tutustua Natalia tulee mielellään pienen matkan päähän ihmettelemään ihmisen touhuja. Tilanteen ollessa rauhallinen Natalia hakee myös namit kädestä. Jos tilanne käy yhtään liian jännittäväksi hän hakeutuu kauemmas hakemaan rohkeutta. Ujoutensa alla Natalia vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja kiltiltä ja hyvin todennäköisesti rauhallisemmassa ympäristössä hän reipastuu.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.