NAIRA

narttu | syntynyt noin 2017 | Care for Dogsin tarhalla | 60-65 cm

28.10.2023
Suloinen Naira saa pian hyvästellä häkkinsä, sillä häntä odottaa ikiomaa koti Suomessa.

Tausta ja tarina
Romaniassa apua tarvitsevia koiria näkee jatkuvasti. Onneksi myös eläinrakkaita ihmisiä löytyy ja aina välillä koirien kohdalle osuu onneksi juuri tällainen ihminen. Näin kävi, kun Naira synnytti pennut kadulle. Eräs hyväsydäminen ihminen löysi Nairan pentuineen ja järjesti heidät yhdessä Care for Dogsin ylläpitäjän Delian kanssa turvaan kotihoitopaikkaan, jotta pennuilla olisi mahdollisuus selvitä hengissä. Naira ja pennut saivat elää kotihoitopaikassa, kunnes pennut olivat tarpeeksi isoja adoptioon. Pennut löysivät nopeasti kodit Saksasta Care for Dogsin yhteistyökumppanin kautta, mutta kuten surullisen usein käy, emo jäi pentujensa varjoon. Niinpä pentujen lähdettyä Naira joutui lähtemään kotihoidosta ja muuttamaan tarhalle. Siellä hän on nyt odottanut omaa onnenpotkuaan, mutta tuntuu aina tulevan ohitetuksi.

Naira on äärimmäisen kultainen persoona. Hän rakastaa kaikkia ihmisiä ja on aina onnellinen kun jollain on edes hetki aikaa hänelle. Niinpä Naira painautuu ihmisen lähelle ja nauttii rapsutuksista täysillä. Hän kulkee hienosti hihnassa ja rakastaa autoilua. Nairaa on tarhalla ollessa käytetty verenluovuttajana sairaille koirille ja hän on tottunut kulkija myös rauhallisessa kaupunkiympäristössä. Hän on tarhalla ollut leikkisä ja innokas lenkkeilemään, mutta osannut myös hienosti rauhoittua tarpeen tullen. Naira on tarhalla asunut useamman eri uroksen kanssa ja tullut hienosti kaikkien kanssa toimeen. Hän vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta ja lempeältä koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.