MUSTATA

uros | syntynyt noin 2010 | Carpen tarhalla | noin 45 cm

8.7.2024
Mustatan vointi on Romaniassa heikentynyt sen verran, ettei pitkä matka Suomeen enää ole hänelle mahdollinen. Niinpä Mustata on tarhalla siirtynyt elämään tarhalla asuvien työntekijöiden pihalle, missä hän saa nyt loput päivänsä käyskennellä puutarhassa.

Tausta ja tarina
Mustatan tarina on romanialaisittain tyypillinen. Hän on elänyt koko elämänsä pihalla ketjun päässä, kunnes kävi omistajilleen tarpeettomaksi. Carpea ylläpitävä Carmen sai yhteydenoton, jossa pyydettiin hakemaan koira pois. Jos Carmen ei ottaisi koiraa, tämä hylättäisiin muualle. Niinpä Carmen lähti hakemaan turhaksi käynyttä vanhusta luokseen. Pihalla häntä odotti hurja näky, sillä Mustataa ei selvästi oltu ruokittu. Hän oli aivan luuranko ja lisäksi vasemman etujalan ranteessa oli vanha vamma, jota ei selkeästi oltu hoidettu asianmukaisesti kuntoon.

Kurjasta elämästään huolimatta Mustata on täyttä kultaa. Hän on äärettömän lempeä ja kultainen kaikkia tapaamiaan ihmisiä kohtaan. Heti ensimmäisenä hän kiiruhtaa ihmisen luo ja painautuu tätä vasten rapsutusten ja huomion toivossa. Hän on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen eikä hän tarhalla juurikaan hauku. Mustata tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja aiemmin pihalla eläessään hän on tavannut myös kissoja. Mustata kaipaisi kovasti omaan kotiin, jossa saisi olla ihmisten lähellä ja rapsuteltavana.

Mustatan vasen etujalka on aikoinaan murtunut ja parantunut väärään asentoon. Jalassa on todennäköisesti nivelrikkoa, joten tulevan kodin tulee huolehtia asianmukaisista tukihoidoista ja kivunlievityksestä. Hänellä oli aiemmin virtsakiviä, joten Mustatan tulee syödä urinary-erikoisruokaa. Hänellä on Romaniassa todettu sydänmato.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.