MOSHU

uros | syntynyt noin 2010 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 50-55 cm

4.7.2023
Onnekas Moshu on löytänyt kodin Saksasta.

Tausta ja tarina
Romaniassa toimii monenlaisia kunnallisia tarhoja. Yksi näistä on Bukarestissa sijaitseva Odain tarha, jossa asui parhaillaan yli 700 koiraa. Moshu on alunperin päätynyt Odaille rankkurien toimesta vuonna 2019. Ennen tarhalle päätymistä hän eli isossa koiralaumassa eräällä asuinalueella. Eli for Animalsin Claudia kiinnitti huomiota Moshuun vieraillessaan Odain tarhalla. Hän halusi auttaa selvästi ikääntyneen koiran pois tarhalta, mutta hänen oma tarhansa oli jo täynnä. Niinpä Claudia järjesti Moshulle paikan erään tuntemansa kouluttajan luota toivoen, että oma koti tai kotihoitopaikka ulkomailta löytyisi pian. Nyt Moshu on kuitenkin ehtinyt viettää kouluttajan luona jo kahdeksan kuukautta, eikä kukaan ole ollut kiinnostunut adoptoimaan häntä.

Moshu on tyypillinen kaduilla elänyt vanhempi koira. Hänellä on hurjasti kaduilta opittua viisautta ja hän onkin aina elellyt rauhaisasti kaupungin hulinassa ihmisten keskellä. Varsinaista läheisyyttä hän ei kuitenkaan ollut koskaan kokenut ja siksi ihmisen kosketus jännitti häntä alkuun kovasti. Kouluttajalla vietetyn ajan jälkeen Moshu on oppinut luottamaan ihmisiin enemmän ja esimerkiksi hihnakävely on jo hiljalleen alkanut sujua. Nykyään hän on jo huomattavasti rennompi tuttujen ihmisten kanssa ja esimerkiksi käsittely sujuu hyvin. Kehityksestään huolimatta Moshu etsii rauhallista eläkekotia, jossa ymmärretään herttaisen ja hieman varovaisen vanhan koiran sielunelämää. Moshu tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Moshulla on todettu sydämen vajaatoiminta, johon hänellä on jatkuva lääkitys.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.