MOROMETE

uros | syntynyt noin 2011 | Kotihoidossa Eurajoella | noin 35-40 cm

12.5.2021
Hurmaava herrasmies Moro jättää pian hyvästit hoitopaikalleen, sillä hänet on varattu omaan kotiin.

29.4.2021
Moro saapui kotihoitoon viikko sitten. Sopeutuminen kotiympäristöön on alkanut todella hienosti ja Moro on ottanut uuden elämän vastaan persoonalleen sopivan rennosti. Moro liikkuu asunnossa huoletta ja seuraileekin mielellään ihmisten mukana talon tapahtumissa. Välillä hän tökkäisee kuonolla ihmisen pohjetta ja muistuttaa, että nyt olisi rapsutustauko. Moro on kovasti tykästynyt hoitopaikan toiseen naiseen, mutta toista jännittää vielä hieman. Myös jotkut vieraat ovat Moron mielestä epäilyttäviä. Mukavaksi todettujen ihmisten huomiota Moro rakastaa ja hän onkin aina valmis rapsuteltavaksi. Moro antaa nätisti pukea valjaat itselleen ja kulkee ulkona kuin vanha tekijä. Ulkoilu toki on kovin hidasta, sillä Moron täytyy tomerana merkkailla koko reitti ja potkia perään muutama ruohotuppo, onhan hän koko kaupungin upein uros. Hän tulee hienosti toimeen kotihoitopaikan muiden koirien kanssa, eikä urostenkaan kanssa ole kotihoidossa ollut mitään ongelmia. Moro ei ole kotihoitopaikassa haukkunut laisinkaan. Moro on miehekäs tapaus. Hänellä on tällä hetkellä myös reilusti ylipainoa, eli tulevan kodin tulisi aloittaa yhteiselämä tehokkaalla laihdutuskuurilla.

Tausta ja tarina
Elokuussa 2019 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen oli ajamassa kotiin tarhalta myöhään illalla, kun yllättäen hänen edessään ajava auto törmäsi täydellä vauhdilla koiraan. Valitettavan tyypillisesti koiraan törmännyt henkilö jatkoi matkaa koirasta välittämättä. Koiran onneksi juuri Carmen oli nähnyt onnettomuuden ja hitaan ja kivuliaan kuoleman sijaan Morometeksi nimetty koira pääsi suoraan Carmenin kyydillä eläinlääkäriin. Törmäyksen seurauksena Morometen vasen takajalka oli murtunut, vasen silmä oli pahasti vaurioitunut ja virtsarakko oli revennyt. Eläinlääkärissä Moromete pääsi suoraan leikkaukseen, jossa hänen murtunut jalka ja revennyt virtsarakko operoitiin. Samalla vasen silmä jouduttiin poistamaan. Myöhemmin murtuneeseen jalkaan asennettu levy poistettiin, kun jalka oli todettu parantuneeksi. Kaikesta kokemastaan huolimatta Moromete toipui hyvin ja pääsi lopulta Carpen tarhalle, missä hän on siitä asti odottanut mahdollisuutta parempaan elämään.

Kokemastaan johtuen Moromete on ymmärrettävästi uusissa tilanteissa ja uusien ihmisten kanssa hieman varautunut. Ahdistuessaan hän saattaa yrittää näykkiä. Tuttujen ihmisten kanssa Moromete on leppoisa ja ystävällinen vanha herra, joka hakeutuu heti lähelle ja rapsuteltavaksi. Moromete rakastaa huomiota ja osallistuu mielellään ihmisten touhuihin. Tutut ihmiset saavat käsitellä Morometea ongelmitta. Muiden koirien kanssa Moromete tulee hienosti toimeen, mutta on tarhalla varmuuden vuoksi asunut vain narttujen kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.