MONIKA

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50-55 cm

Romanian suurta kodittomien koirien määrää ylläpitävät omistetut koirat. Koska steriloinnit ovat Romaniassa vielä hyvin marginaalisia, syntyy omistetuille koirille jatkuvasti uusia pentuja. Koska pennut ovat usein omistajalle ei-toivottu yllätys, päätyy surullisen moni hylkäämään emon pentuineen. Vuonna 2016 Care for Dogs -tarhaa ylläpitävä Delia sai kuulla, että läheisessä kaupungissa erään talon kellarissa eli tällainen hylätty pentue. Kellarista löytyi kaksi emoa ja yhteensä viisi pentua, jotka elivät äärimmäisen kurjissa oloissa eivätkä varmasti olisi selvinneet siellä enää kauaa. Niinpä Delia otti koirat tarhalleen turvaan. Valitettavasti vaikea alku elämässä jätti jälkensä ja pennut ja emot jäivät aroiksi. Heistä jokainen jäi vuosiksi odottamaan tarhalle omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään. Toinen kellarista löytyneistä emoista on Monika, joka saa vihdoin mahdollisuuden etsiä omaa kotiaan.

Monika on viiden tarhavuotensa aikana reipastunut tasaisesti. Hän elää yhdessä kellarista löytyneiden toisen emon ja usean pennun kanssa ja koska koko porukka haukkuu mielellään aidalla vieraille ihmisille, moni päättää olla kokonaan menemättä häkkiin sisälle. Kun häkkiin kuitenkin menee ja antaa Monikalle hetken aikaa tutustua rauhassa, huomaa hänen olevan hyvin sympaattinen persoona. Monika on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja hän on onnellisimmillaan, kun saa kaikessa rauhassa istuskella tutun ihmisen vierellä rapsuteltavana. Myös herkut ja ruoka ovat kovasti hänen mieleen ja tällä hetkellä Monika syökin erotettuna muusta porukasta, jotta hänelle kertyneitä ylimääräisiä kiloja saataisiin karistettua. Koska Monika ei ole ikinä saanut kokea elämää kodissa, moni asia on hänelle vielä uutta ja jännittävää. Siksi esimerkiksi hihnalenkkeilyä ei vielä ole päästy tarhalla harjoittelemaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.