MOJO

uros | syntynyt noin 2018 | Carpen tarhalla | noin 50-55 cm

25.9.2023
Ihmisrakkaan Mojon pitkä odotus päättyy pian, sillä hänet on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

Tausta ja tarina
Romaniassa koiria löytyy joka paikasta. On kodittomia koiria ja koiria, joiden omistajia ei juuri kiinnosta missä koirat milloinkin seikkailevat. On myös paljon koiria, joilla on joskus ollut koti. Sitten heistä on syystä tai toisesta tullut omistajilleen joko turhia tai liikaa vaivaa ja koirat on hylätty. Suurin osa koirista hylätään johonkin syrjäisen tien tai pellon varteen mahdollisimman kauas kotoa, mutta toisinaan koiralla käy tuuri ja ihminen välittää hänestä edes sen verran, että koira jätetään jonkun eläinsuojelijan löydettäväksi. Näin todennäköisesti kävi pari vuotta sitten, kun keskellä peltoja sijaitsevan Carpen tarhan porttien luota löytyi harhailemasta vieras koira. Koira vaikutti ystävälliseltä ja oli selvästi huojentunut tarhan ylläpitäjän Carmenin tullessa paikalle. Niinpä Carmen otti koiran tarhalleen ja antoi hänelle nimeksi Mojo.

Kun koiria on tarhoilla jatkuvasti liikaa, jämähtää tarhalle myös ihmisrakkaita koiria. Mojo on yksi tällaisista koirista, joka on yksinkertaisesti vain hukkunut massaan. Hän on äärettömän ihmisrakas ja on innosta pomppien vastassa niin tuttuja kuin vieraitakin. Mikään ei ole Mojon mielestä parempaa kuin ihmisen huomio ja hän onkin onnellisimmillaan kun saa painautua ihmistä vasten rapsuteltavaksi.  Hän on tarhalla tullut hyvin toimeen narttukoirien kanssa, mutta ruoka-aikaan hän on tarkka siitä, ettei toinen koira tule hänen kupilleen. Jos ihminen vahtii että Mojo saa syödä rauhassa, ei ongelmia ole ollut. Kissoihin suhtautumista ei tiedetä, mutta todennäköisesti kissaton koti olisi Mojolle paras vaihtoehto. Hän vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, jolla on virtaa leikkiä ja vaikkapa harrastaa ihmisen kanssa, mutta myös taitoa rauhoittua kun mitään ihmeellistä ei tapahdu. Mojo sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin.

Mojon oikea silmä on joskus vaurioitunut, mikä on mahdollisesti ollut syy hänen hylkäämiseen. Ennen Suomeen matkustamista vaurioitunut silmä tullaan vielä eläinlääkärin suosituksesta poistamaan, jotta silmä ei ala myöhemmin vaivaamaan Mojoa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.