MILNA

narttu | syntynyt noin 2014 | Cosoban tarhalla | noin 50-55 cm

Romania on täynnä pieniä kyliä, joissa asuu köyhempää väestöä. Kun ihmisilläkin on vaikeaa, on eläimistä vaikea huolehtia. Niinpä koirat lisääntyvät vapaasti ja niitä pyörii asutusten lähellä ja läheisillä pelloilla. Cosoban tarhaa ympäröivät alueet ovat suurimmaksi osaksi maaseutua ja vapaana juoksevia koiria näkee aivan joka puolella. Vaikka Adina tiimeineen steriloi jatkuvasti alueen koiria, on tarhalle päätyvien koirien virta loputon. Milna on päätynyt Cosoban tarhalla jo useita vuosia sitten. Eräs työntekijä oli huomannut kadulla erittäin huonokuntoisen koiran ja tuonut tämän mukanaan tarhalle. Milnalla on ollut löytöhetkestä saakka sitkeitä iho-oireita, mistä johtuen hän on lähes karvaton. Häntä on kokeiltu hoitaa eri keinoin, mukaan lukien jatkuvalla ulkoloishäädöllä kapin varalta, mutta stressaavissa tarhaoloissa iho ei tunnu paranevan.

Milna on tarhalla hieman ujo. Hän seurailee kyllä uteliaasti ihmisten lähellä näiden puuhia, mutta  koskettaminen on hänestä liian jännittävää. Niinpä hän väistääkin herkästi kauemmas, jos ihminen yrittää häntä koskettaa. Hän ei kuitenkaan vaikuta varsinaisesti aralta ja palaa hyvin pian pyörimään ihmisten lähelle. Tarhalla Milna asuu vapaana isolla pihalla ja tulee siellä hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa. Hän on tarhaoloissa lempeän ja rauhallisen oloinen ja hukkuu herkästi huomaamattomana muiden koirien sekaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.