MIKE

uros | syntynyt 2018 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Kaduille ja pelloille syntyneillä pennuilla elinajanodote ei ole kummoinen. Jos ei kuole nälkään tai jää auton alle, hyvin todennäköisesti kuolee johonkin tautiin. Koska kodittomia koiria ei kukaan rokota, leviävät pennuille hengenvaaralliset taudit kuten parvo äkäisesti koirien joukossa. Kun Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia vastaanotti vuonna 2018 huonossa kunnossa olevan pentueen, hän arvasi mistä oli kyse. Pienet ja heikot pennut olivat saaneet parvotartunnan. Vaikka pentuja hoivattiin kellon ympäri nesteyttäen, vain yksi pennuista selvisi lopulta taudista hengissä. Mikeksi nimetyn pennun rankka alkuelämä jätti jälkensä ja Mike oli pienestä asti ujo. Niinpä kukaan ei halunnut adoptoida häntä ja lopulta hän siirtyi tarhalla niiden koirien joukkoon, joita ei enää tarjota adoptioon.

Vuosien mittaan Mikestä on kasvanut mitä herttaisin persoona. Hän on edelleen ujo, mutta päässyt eroon suurimmista peloistaan. Hän on hyvin sympaattinen ja herttainen ja suhtautuu ihmisiin uteliaan iloisesti. Hän käy syömässä herkut vieraidenkin kädestä. Tutuista ihmisistä hän ilahtuu suuresti ja on selvästi onnellinen saadessaan viettää heidän kanssaan aikaa. Mikeä saa hieman rapsutella, mutta varsinainen käsittely jännittää Mikeä vielä ja silloin hän lähtee herkästi kauemmas. Hän vaikuttaa kuitenkin siltä, että reipastuisi nopeasti päästessään kotihoitoon. Mike tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja on yleensä porukasta se, joka ensimmäisenä väistää. Hän pelkää jostain syystä kovasti kameraa, mistä johtuen hänestä on ollut vaikea saada kuvia jotka kuvastaisivat hänen iloista persoonaansa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.