MERIEL

narttu | syntynyt 3/2018 | Kotihoidossa Helsingissä | 45-50 cm

20.9.2020
Meriel muutti tänään omaan kotiin. Onnea matkaasi, kultainen tyttönen.

17.9.2020
Onnekas Meriel on varattu ja pääsee pian muuttamaan omaan kotiinsa.

18.8.2020
Meriel on nyt ollut kotihoidossa piirun verran vajaa kaksi viikkoa ja elämä maistuu ihan makoisalta, vaikka muutamia jännittäviä asioita sisältääkin. Rappukäytävä ja ympäröivän maailman melu ovat vielä hiukan jänniä ja kun ympärillä tapahtuu joka ilmansuunnassa, on vaikea päättää, mikä on kaikkein jännintä. Se on selvää, että ihmiset eivät niitä ole, sillä se lähtisi mielellään jokaisen vastaantulevan ihmisen matkaan tai ainakin nuuskuttelisi huolellisesti. Myös toiset koirat ovat iloinen asia ja ihmekös tuo, kun se on on toisten koirien kanssa elänyt. Vielä ollaan kuitenkin pidetty hiukan etäisyyttä. Hoitoperheen oman koiran Meriel pistää ruotuun ja koska hoitoperheen koira ei jaksa nähdä vaivaa nuoren neidon tahdonvoiman suhteen, se poistuu paikalta. Tätä on kodissa syytä harjoitella, joskin tämän tyyppinen käytös on varsin tyypillistä stressaantuneelle koiralle.

Meriel on utelias nuori koira, joka mielellään tutustuu asioihin. Tätä kannattaakin kodissa hyödyntää ja tutustuttaa Merieliä uusiin asioihin ja henkilöihin. Sen verran se on saanut jo levättyä, että pari riemuhepulia on irronnut, mutta ottaahan tuon koirakansalaisuuden omaksuminen aikansa. Hihnassa Meriel kulkee jo kohtuullisen nätisti.

Meriel ei ole osoittanut Suomessakaan, että sen takapää kovasti sitä vaivaisi, mutta jahka se saa lihastukea takapäähänsä ja riittävästi lihashuoltoa, se ottaa varmasti entistäkin korkeampia loikki.

Merielin tausta ja tarina
Toukokuussa 2018 Carpen tarhalle tuotiin kuusi pientä pentua yhdessä emonsa kanssa. Pentueen emo oli elänyt omistettuna koirana, mutta koirasta huolehtineella perheellä ei ollut varaa hoitaa pentuja. Niinpä pennuista piti päästä eroon. Niiden onneksi ne hylättiin ojanpohjan tai tienvarren sijaan Carpen tarhalle. Kaikki kuusi pentua olivat emonsa tavoin sosiaalisia, iloisia ja reippaita ja hyvin pian emo sekä Merielin viisi sisarusta löysivät omat kodit Suomesta.

Emolta ja yhdeltä pennuista löytyi Suomessa synnynnäinen lonkkavika. Niinpä Merielkin päätettiin kuvata Romaniassa ja sen epäonneksi siltäkin löydettiin synnynnäinen epämuodostuma lonkista. Lonkat eivät tällä hetkellä vaikuta vaivaavan Merieliä, sillä sen käytöksestä ei mitenkään arvaisi lonkkien tilannetta. Meriel loikkii, juoksentelee ja liikkuu aivan kuten kuka tahansa iloinen nuori koira. Lonkkavian vuoksi Meriel tulee kuitenkin tarvitsemaan kodin, joka on sitoutunut huolehtimaan vaivan asianmukaisesta hoidosta. Tähän lukeutuvat hyvän lihaskunnon lisäksi mm. laadukas ravinto sekä tarvittaessa fysioterapia ja kipulääkitys.

Merieliä vaiva ei haittaa. Se on yksi tarhan elämäniloisimmista koirista ja aina yhtä riehakkaan onnellisena niin tuttuja kuin vieraitakin vastassa. Se rakastaa ihmisiä yli kaiken ja kiipeää heti tilaisuuden tullen syliin jakamaan pusuja. Meriel on reipas ja ennakkoluuloton ja suhtautuu uusiin asioihin uteliaan kiinnostuneesti. Sillä tuntuu aina olevan pilkettä silmäkulmassa tai jotakin jekkuja mielessään. Se tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja tuntuu muutenkin olevan hyvin aurinkoinen ja positiivinen persoona. Enää puuttuu se ikioma koti, joka näkisi röngenkuvien sijaan kultaisen ja hassun Merielin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.