MEIRA

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65-70 cm

Kesäkuussa 2021 Care for Dogsin ylläpitäjä Delia sai puhelun, jossa pyydettiin pikaisesti apua. Eräs koiria kasvattanut mies oli hiljattain joutunut vankilaan ja häneltä oli jäänyt kotiinsa iso joukko koiria, joista ei nyt huolehtinut kukaan. Delia ei tietenkään halunnut jättää koiria pulaan ja niinpä hän järjesti jo valmiiksi täydelle tarhalleen tilaa koiria varten. Muutamaa päivää myöhemmin koirat muuttivat tarhalle. Koirat olivat kaikki äärimmäisen laihoja ja huonokuntoisia ja nartuista näki, että niitä oli pennutettu useasti. Oli siis koirien onni, että omistaja päätyi vankilaan ja koirat pääsivät Delian tarhalle turvaan.

Meira on yksi mieheltä pelastuneista koirista. Hän on kaikesta kokemastaan huolimatta äärettömän tasapainoinen ja lempeä. Meira suhtautuu tuttuihin ja vieraisiin ihmisiin ystävällisesti ja osaa kävellä nätisti hihnassa. Hän rakastaa rapsutuksia ja on aina onnellisena vastassa, kun jollain on aikaa vierailla häkissä. Valitettavasti suuren kokonsa ja röntgenissä todettujen lonkkaongelmien vuoksi hän ei kuitenkaan ole kelvannut kenellekään. 

Meiran onneksi Suomesta löytyi kuitenkin perhe, joka ihastui häneen. Niinpä Meira pääsee pian matkaamaan ikiomaan kotiin, jossa rapsutukset eivät lopu kesken.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.