MEIRA

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65-70 cm

10.6.2022
Meira ehti viettää onnellista elämää kotona vain hetken, ennenkuin äkillinen vatsalaukun kiertymä vei hänet. Kiitos kodille, joka antoi Meiralle mahdollisuuden onneen viimeisinä päivinään.

Meiralla oli tehtävä, missio. Hän tiesi, että hänen tuli päästä kotiinsa kertomaan  rakkaudesta. Hän tiesi missä tuo koti oli ja keitä siinä asui. Vuosien ajan ihminen laittoi hänen tielleen esteitä. Milloin hän oli nälissään, milloin hänen kulkunsa estettiin laittamalla hänet häkkiin. Harmittihan se, mutta hän oli paitsi pitkämielinen ja sinnikäs, myös vakuuttunut, että hän pääsisi perille.

Vaikka vuodenaika toisensa jälkeen kulki hänen ylitseen ja vaikka koiria hänen ympäriltään lähti omiin koteihinsa, Meira ei hermostunut. Hän tiesi, ettei hänen kotinsa ollut vielä valmis. Kun olisi, hän lähtisi heidän luokseen.

Ja niin myös kävi. Kun kevät koitti, Meira lähti kotiinsa. Nähdessään ihmisensä hän tiesi tulleensa perille. Ja nähdessään koirakaverinsa hän tiesi löytäneensä laumansa.

Nukuttuaan hetken hän alkoi suorittamaan tehtäväänsä. Eikä hän pelkästään kertonut rakkaudesta, hän näytti sen. Näytti jokaikisellä solullaan. Hän sai oman nimenkin, joka sopi perheeseen. Hän oli nyt Mafalda, perhe kutsui häntä Mafaksi.

Se, mikä Mafaldan kuitenkin yllätti, oli se valtava rakkauden määrä, minkä hän sai ihmis- ja koiralaumaltaan takaisin. Kaikki rakkaus, jota hän ympärilleen säteili, annettiin hänelle moninkertaistettuna takaisin. Voi miten onnellinen Mafalda oli.

Mutta hän myös tiesi. Hänen tehtävänsä oli nyt tehty. Hän odotti, kunnes näki vielä kerran omat ihmisensä ja kun hän vaistosi sen valtavan rakkauden määrän, jota he häntä kohtaan tunsivat, hän tiesi ihmisten oppineen. Nyt hän saattoi levollisena sulkea silmänsä.

Ihmiset itkivät. He eivät olleet mielestään oppineet riittävästi. Mafaldan tassu alkoi jo kylmetä, mutta vielä ihmiset olivat hänen rinnallaan. Jossain kaukana Mafalda vilkaisi vielä kerran taakseen ja hymähti. Hän tiesi paremmin. Koirat tietävät aina.

Sitten hän ylitti sillan, jonka yli kurottui sateenkaari.

Tausta ja tarina
Kesäkuussa 2021 Care for Dogsin ylläpitäjä Delia sai puhelun, jossa pyydettiin pikaisesti apua. Eräs koiria kasvattanut mies oli hiljattain joutunut vankilaan ja häneltä oli jäänyt kotiinsa iso joukko koiria, joista ei nyt huolehtinut kukaan. Delia ei tietenkään halunnut jättää koiria pulaan ja niinpä hän järjesti jo valmiiksi täydelle tarhalleen tilaa koiria varten. Muutamaa päivää myöhemmin koirat muuttivat tarhalle. Koirat olivat kaikki äärimmäisen laihoja ja huonokuntoisia ja nartuista näki, että niitä oli pennutettu useasti. Oli siis koirien onni, että omistaja päätyi vankilaan ja koirat pääsivät Delian tarhalle turvaan.

Meira on yksi mieheltä pelastuneista koirista. Hän on kaikesta kokemastaan huolimatta äärettömän tasapainoinen ja lempeä. Meira suhtautuu tuttuihin ja vieraisiin ihmisiin ystävällisesti ja osaa kävellä nätisti hihnassa. Hän rakastaa rapsutuksia ja on aina onnellisena vastassa, kun jollain on aikaa vierailla häkissä. Valitettavasti suuren kokonsa ja röntgenissä todettujen lonkkaongelmien vuoksi hän ei kuitenkaan ole kelvannut kenellekään. 

Meiran onneksi Suomesta löytyi kuitenkin perhe, joka ihastui häneen. Niinpä Meira pääsee pian matkaamaan ikiomaan kotiin, jossa rapsutukset eivät lopu kesken.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.