MAYA

narttu | syntynyt noin 2013 | Care for Dogsin tarhalla | noin 45-50 cm

6.4.2021
Suloisen Mayan pitkä odotus on pian tulossa päätökseen, sillä häntä odottaa Suomessa oma perhe ja koti.

Tausta ja tarina
Eläinten asema Romaniassa on huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat päätyvät yleensä joko kadulle tai suoraan kunnalliselle tarhalle. Monilla kunnallisilla tarhoilla olot ovat kamalat ja koirilla on vain muutama viikko aikaa löytää uusi paikka ennen kuin heidät lopetetaan uusien tieltä. Vuonna 2017 Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia vieraili yhdessä Bukarestin kunnallisista tarhoista tarkoituksenaan pelastaa sieltä omalle tarhalleen mahdollisimman monta koiraa. Tuolla reissulla mukaan lähti myös Maya, jonka omistajat olivat hylänneet sinne vain paria viikkoa aiemmin.

Maya on odottanut Delian tarhalla jo vuosia, sillä hän on ollut liian arka ulkomaisten yhdistysten adoptioon. Herkille koirille tarhaympäristö on erityisen vaikea ja myös Maya reagoi stressaavaan ympäristöön vetäytymällä kuoreensa. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin lempeä ja ystävällinen ja haluaisi selvästi olla enemmän tekemisissä ihmisten kanssa. Hän on aina tuttuja ihmisiä vastassa iloisesti tepsutellen ja häntäänsä heiluttaen. Tutut ihmiset saavat rapsutella Mayaa pieniä hetkiä ja hän on selvästi onnellinen näinä hetkinä, kun uskaltautuu lähelle. Uusien ihmisten kanssa ja oudoissa tilanteissa Maya siirtyy hieman kauemmas tarkkailemaan tilannetta. Maya antaa nätisti käsitellä itseään ja esimerkiksi hoitotoimenpiteet sujuvat pelosta huolimatta hienosti. Maya tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen eikä juurikaan hauku tarhalla.

Mayalla on ihossaan karvattomia kohtia, todennäköisesti sikaripunkista johtuen. Kohdat eivät vaivaa Mayaa ja todennäköistä onkin, että päästessään stressittömämpään ympäristöön ja paremmalle ruokavaliolle myös sikaripunkin aiheuttamat oireet häviävät.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.