MAX

uros | syntynyt noin 2017 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 55-60 cm

Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Vain murto-osa tarhoista on niin onnekkaita, että niillä on ulkomaisia yhteistyökumppaneita joiden kautta koiria saa adoptioon. Eli for Animalsin ylläpitäjä Claudia sai vuosia sitten pyynnön ystävältään auttaa kahta nuorta pentua. Pennut olivat päätyneet huonolle yksityiselle tarhalle, eikä heillä ollut mitään mahdollisuuksia päästä pois sieltä. Claudia ei kestänyt ajatusta, että nuo nuoret pennut joutuisivat viettämään koko elämänsä tarhan huonoissa oloissa. Niinpä hän lupautui auttamaan ja Lola ja veljensä Max pääsivät turvaan hänen tarhalleen.

Max on pennusta asti ollut ujo, eikä kasvaminen tarhaympäristössä ole helpottanut asiaa. Koska hän on viettänyt koko elämänsä tarhoilla, Max ei ole ehtinyt kerryttää uusia kokemuksia ja niistä kertyvää itsevarmuutta. Niinpä oudot tilanteet ja ihmiset jännittävät häntä. Hän reagoi vieraisiin tarhalla haukkumalla ja pyrkimällä kauemmas. Max jännittää myös tuttujen ihmisten käsittelyä ja kosketusta. Herkkuja hän uskaltautuu kuitenkin hakemaan myös vieraiden kädestä ja selvästi ihmiset häntä kiinnostavatkin. Hän on nuorempana siskonsa tapaan harjoitellut hihnaulkoilua, joten hihnassa kulkeminen ei ole hänelle täysin vierasta. Max on tullut tarhalla hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Reipas koirakaveri olisikin varmasti iso apu myös tulevassa kodissa tai kotihoitopaikassa.

Maxilla on nenässään karvaton kohta. Ihoa on tutkittu ja todennäköisin syy oireille on lupus. Nenän iho on välillä parempi, mutta koska hän rakastaa tarhalla kaivella kuoppia, rikkoutuu herkkä iho herkästi uudelleen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.