MARTIN

uros | syntynyt noin 2014 | Kotihoidossa Nurmijärvellä | noin 50 cm

2.1.2021
Onnekas Martin on aloittanut uuden vuoden onnellisesti, sillä se on tänään matkannut ikiomaan kotiinsa.

17.12.2020
Reilussa viikossa Martinista on alkanut kuoriutumaan kerrassaan hurmaava ja elämäniloinen koira, jolla on maailman söpöimmät varpaat. Hän on myös osoittanut moneen otteeseen terävän älynsä ja nopean oppimisen taitonsa ja tunteekin jo nimensä. Lisäksi Martin osaa jo istua. Ruoka maistuu hänelle erinomaisen hyvin ja nameilla hänet onkin helppo motivoida ja kannustaa uskaltamaan. Ruoka ei tuntuisi kuitenkaan oelvan niin iso resurssi, että sitä pitäisi puolustaa. Martin kulkee jo rennosti asunnossa, joskin yllättävät äänet ja liikkeet saavat vielä koirapojan hätkähtämään. Luontainen uteliaisuus on eduksi ujolle Martinille, jolla on vielä paljon maailmasta opittavaa, mutta ihmisen tukemana on helpompi uskaltaa ja Martin tuntuukin tukeutuvan enemmän kotihoitopaikan naiseen kuin muihin koiriin, joskin hän tulee hyvin näidenkin kanssa toimeen. Varovasti hän alkaa uskaltaa näyttää jo innostumistaankin ja onpa hän leikkinyt jo hetken leluillakin. Alun ujostelun jälkeen alkavat rapsutuksetkin jo maistua niin hyvin, että niitä pitää pyytää lisääkin ja lisäksi välillä pitää tökkiä tuhisevalla ja kostealla kirsullaan kotihoitajan nenää. Martin on tavannut lapsia, muttei ei ihan pieniä. Lapset olivat ensin jännittäviä ja heille piti haukkua, mutta saadessaan tutustua rauhassa omaan tahtiinsa ja omilla ehdoillaan, uskalsi Martin lopulta ottaa lapsilta jo naminkin kädestä. Myös miehet ovat jonkun verran jännittäviä, tähän tepsivät varmasti myös aiemmin mainitut herkut. Kissojen kanssa riittää vielä treenattavaa, sillä niiden jahtaaminen on ajoittain hauskaa puuhaa, mutta ainoastaan Martinin itsensä mielestä. Yöt hän nukkuu hyvin ja kotihoitajan sanoin Martin on ”ihan mahdottoman ihana”. Suurin mutta on Martinin ulkoilu, sillä sitä ei ole. Hänen kanssaan harjoitellaan joka päivä valjaiden laittoa, mutta vielä on matkaa kuljettavana. Muutoin Martin onkin jo ihan valmis omaan kotiin.

6.12.2020
Martin saapui Suomeen kotihoitoon 26.11. Ensimmäiset päivät koirapoika vietti häkissään ja vain kirsu kävi häkin ulkopuolella. Herkut maistuivat alusta asti ja muutaman päivän levon jälkeen jopa kosketus oli ihan siedettävää. Siitä muutama päivä eteenpäin Martin teki ensimmäiset ilonloikat häkin ulkopuolella ja häntäkin löytyi. Pari päivää Martin on jo uskaltanut tutustua taloon ja kun uusia asioita tulee tarpeeksi, on mentävä ottamaan happea omaan turvapaikkaan, häkkiin. Sellaisen Martin tuleekin tarvitsemaan omassa tulevassa kodissaan, paikan, johon voi mennä tarpeen tullen turvaan mietiskelemään. Nyt jo on kuitenkin selvää, että Martin tulee toimeen ihmisten ja eläinten kanssa, kotihoitopaikassa on sekä kissoja että koiria. Lisäksi on selvää, että rapsutukset ja huomionosoitukset saavat kuusi vuotta niitä odottaneen Martinin onnelliseksi. Nyt niitä onneksi riittää.

Tausta ja tarina
Jokainen romanialainen koiratarha painii jatkuvasti resurssipulan kanssa. Vaikka tarha on ääriään myöten täynnä, tulee koiria jatkuvasti lisää. Cosoban tarhalle hylätään erityisen paljon varsinkin pentuja. Työntekijät löytävät lähes päivittäin portin taakse jätettyjä pahvilaatikoita ja säkkejä, jotka ovat täynnä pentuja. Tilan ja muiden resurssien lisäksi pentuihin uppoaa helposti paljon rahaa, sillä he ovat erityisen alttiita ja herkkiä taudeille. Ei siis ole ihme, että jatkuvassa pentutulvassa kaikkia ei ole aikaa sosiaalistaa. Niinpä pentueista jää usein joku tarhalle vuosiksi arkuuden takia.

Martin on tällainen pentu. Kuusi vuotta sitten hän päätyi Cosoban tarhalle ja Adinan hoiviin. Ujoutensa vuoksi Martin kuitenkin jämähti tarhalle ja on siitä asti odottanut kärsivällisesti omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään. Martin on äärimmäisen lempeä ja ystävällinen poika ja tarhalla hänet tunnetaan nimellä Adinan ujo poika. Martin nimittäin pitää kovasti Adinasta ja on Adinan seurassa reipas ja huomionkipeä. Vieraita Martin jännittää, mutta saadessaan aikaa tutustua rauhassa hän käy uteliaasti hakemassa kädestä tarjotut herkut. Rauhallisemmassa ympäristössä lempeän ihmisen tuella Martinista kuoriutuu varmasti iloisempi poika, jolla olisi paljon annettavaa omalle ihmiselleen. Martin tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.