MANDA

narttu | syntynyt noin 2020 | Cosoban tarhalla | noin 50-55 cm

Cosoban tarhalle päätyy koiria monia reittejä. Suuri osa koirista saapuu tarhalle jo pentuina, joko tarhan porteille hylättyinä tai jonkun löytäminä ja sinne tuomina. Tarhalle tulee myös paljon aikuisia koiria. Paikalliset tai työntekijät löytävät apua tarvitsevia koiria kaduilta, ihmiset hylkäävät omistamiaan koiria ja toisinaan yhteydenottoja tulee myös epätavallisemmista paikoista. Näin kävi, kun Adina sai soiton koirista, jotka olivat siihen asti eläneet laboratoriossa. Koiria oli käytetty penikkatautirokotusten testaamiseen ja nyt heistä oli tullut laboratoriolle turhia. Adina ei halunnut koirien päätyvän lopetettavaksi ja niinpä hän lupautui ottamaan koirat tarhalleen. Adina kertoo, että laboratoriossa tehdyistä penikkatautirokotuksista ei ole koirille haittaa, vaan ne vastaavat normaaleja rokotuksia. 

Manda on tullut tarhalle laboratoriosta yhdessä emonsa kanssa. Vaikka emo on kovin reipas ja ihmissosiaalinen, on Manda jäänyt yksipuolisen alkuelämänsä vuoksi ujoksi. Uudet tilanteet ja ihmiset ovat hänelle jännittäviä ja niinpä hän hakeutuu alkuun pienen välimatkan päähän vieraista. Samassa häkissä asuvan emon pyöriessä innokkaasti ihmisten lähellä myös Manda alkaa reipastua ja hetken päästä hän jo syö tarjottuja herkkuja myös vierailta ja haistelee uteliaasti sormia. Reipas koirakaveri olisikin varmasti suuri apu Mandalle myös tulevassa kodissa tai kotihoitopaikassa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.