MADDIE

narttu | syntynyt noin 2013 | Cosoban tarhalla | noin 45-50 cm

31.10.2023
Maddien odotus on päättynyt, sillä hän on löytänyt kodin toisen yhdistyksen kautta.

Tausta ja tarina
Kunnalliset koiratarhat ovat valtion kestämätön tapa ratkoa kodittomien koirien ongelmaa Romaniassa. Kunnalliset tarhat ovat karuja paikkoja. Useimmissa koirista pidetään äärimmäisen huonosti huolta ja lopulta saatuaan tarhalla vain pari viikkoa aikaa koirat lopetetaan pois uusien onnettomien tieltä. Kunnallisella tarhalla vierailu on rankka kokemus, sillä kuolemaan tuomittujen koirien ohittaminen on lähes mahdoton tehtävä. Muutama vuosi sitten eräs nainen vieraili yhdellä Bukarestin kunnallisista tarhoista. Hän halusi palavasti pelastaa joukon koiria ja pyysi Cosoban tarhaa ylläpitävää Adinaa ottamaan koirat luokseen. Kunnallisen tarhan huonot kokemukset kuitenkin näkyivät koirien käytöksessä ja edelleen useamman vuoden jälkeen koirat ovat tarhalla hyvin arkoja.

Maddie on joukosta vähiten ujo. Hän on aiemmin ollut huomattavasti ujompi, mutta hiljalleen hän on alkanut luottaa tuttuihin ihmisiin. Adina kertoo että Maddie antaa nätisti käsitellä itseään ja tutun hoitajan kanssa hän lähestyy itse pyytämään huomiota. Vieraita Maddie jännittää, mutta hän jää tarkkailemaan ihmisten touhuja pienen välimatkan päähän. Hän vaikuttaa hyvin pehmeältä persoonalta ja tarhan stressaava ympäristö selvästi huolestuttaa Maddietä. Maddie ei tarhalla juurikaan hauku. Hän asuu tällä hetkellä kolmen muun nartun kanssa ja tulee mainiosti toimeen koiraporukassa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.