LUMINITA

narttu | syntynyt noin 6/2020 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

29.5.2023
Luminita sai kokea oman perheen ja kodin Suomessa. Hän oli kovin rakastettu, mutta terveyssyistä hänet jouduttiin päästämään pois. Kiitos kodille, joka antoi Luminitalle onnen.

Kaduilla kodittomana eläminen ei ole helppoa. Sen lisäksi että koirat joutuvat sietämään sateita, kovia pakkasia ja läkähdyttäviä helteitä, he ovat myös jatkuvasti vaarassa. Surullisen monen kodittoman koiran elämä päättyy autotien varteen. Luminitan toi Cosoban tarhalle eräs nainen, joka oli huomannut tien laidassa makaavan pennun. Valitettavasti auto oli törmännyt Luminitaan pahasti ja niinpä hänen oikea etujalkansa puuttui kokonaan. Myös toinen takajalka oli ottanut osumaa. Vaikka Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina tiesi Luminitan tulevaisuudennäkymien olevan huonot, hän ei halunnut luovuttaa pienen pennun suhteen. Niinpä hän hoiti Luminitan kuntoon niin hyvin, kuin suinkin tarhaoloissa oli mahdollista.

Syksyllä 2021 Emblan aktiivi vieraili tarhoilla yhdessä ystävänsä kanssa. He tapasivat myös Cosoban pihalla vapaana elävät koirat ja sieltä kymmenien koirien joukosta nousi esiin pieni ja sinnikäs Luminita. Huonon tasapainonsa vuoksi hän selvästi jännitti muita riehakkaita pentuja ja oli kovin reppanan oloinen. Kun hänet nostettiin koiralaumasta syliin, Luminita painautui ihmistä vasten kuin hakien turvaa. Hyvin pian kävi ilmi, että mahdottoman huonoista mahdollisuuksistaan huolimatta juuri Luminita oli sinä päivänä tavannut tulevan ihmisensä. Pian hän matkustaa Suomeen, jossa häntä odottaa oma rakastava koti.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.