LOTUS

narttu | syntynyt noin 2013 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Carpen ylläpitäjä Carmen löysi Lotuksen ja hänen viisi sisarustaan, kun nämä olivat vielä aivan pieniä. Pennut kyyhöttivät kasassa piilossa sillan alla, eikä emoa näkynyt missään. Niinpä Carmen poimi pennut mukaansa ja kuljetti heidät tarhalle turvaan. Kaikki kuusi pentua olivat pienestä pitäen hyvin varovaisia ja arkoja, ja niille oli siksi erityisen vaikea löytää sopivia koteja. Lotus on pienestä pitäen ollut pentueen pelokkain ja niinpä hän on päätynyt odottamaan koko elämänsä tarhalla saamatta mahdollisuutta.

Tarhalla Lotus on lähes näkymätön. Hän pelkää ihmisiä ja pysyttelee mieluummin etäämmällä tai kokonaan piilossa, kun tarhalla tapahtuu jotakin. Hän ei ole elämässään saanut koskaan totutella uusiin asioihin, eikä siksi ole saanut hyviä kokemuksia, joiden avulla rohkaistua. Muiden koirien kanssa Lotus tulee mainiosti toimeen ja reipas koirakaveri onkin hänelle ehdoton tuki ja turva. Lotus tulee tarvitsemaan ymmärtäväisen ja osaavan kodin, jossa hän saa rauhassa kasvattaa itsevarmuuttaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.