LORI

narttu | syntynyt noin 2015 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Lori asui Bukarestin lähettyvillä lähiössä. Muutama lähiön asukas piti Lorista ja hänen viidestä pennustaan huolta, mutta alueen muut asukkaat kyllästyivät pihalla asuviin koiriin ja lopulta soittivat kunnallisen tarhan rankkurit paikalle hakemaan Lorin ja hänen pentunsa pois. Koirista huolehtineet asukkaat soittivat Carpen tarhan ylläpitäjälle Carmenille, ja pyysivät tätä pelastamaan Lorin pentuineen ennen rankkureiden tuloa. Niinpä koirat päätyivät Carpen tarhalle turvaan. Lorin viisi pentua ovat toisen yhdistyksen adoptio-ohjelmassa ja suuri osa heistä odottaa jo kyytiä koteihinsa Suomeen.

Lori hoiti ja kasvatti pentujaan tunnollisesti, mutta nyt pennut ovat kasvaneet isoiksi. Riehakkaat häkkikaverit selvästi ahdistavat Loria ja hän pysytteleekin suurimmaksi osaksi koppinsa katolla poissa pentujen ulottuvilta. Lori ei juurikaan ota tarhalla kontaktia ihmisiin, vaan väistää herkästi, jos tilanne käy sille yhtään liian jännittäväksi. Saadessaan aikaa tottua tilanteeseen, hän saattaa jäädä hetkeksi rapsuteltavaksi. On vaikea sanoa onko Lori varsinaisesti arka, vai onko stressaava tarhaympäristö hänelle vain liikaa. Lorille olisikin hyvä päästä pian pois tarhalta rauhallisempaan ympäristöön, jossa hänen oikea luonteensa pääsisi tulemaan esiin.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.