LOLA

narttu | syntynyt noin 2017 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 45-50 cm

Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Vain murto-osa tarhoista on niin onnekkaita, että niillä on ulkomaisia yhteistyökumppaneita joiden kautta koiria saa adoptioon. Eli for Animalsin ylläpitäjä Claudia sai vuosia sitten pyynnön ystävältään auttaa kahta nuorta pentua. Pennut olivat päätyneet huonolle yksityiselle tarhalle, eikä heillä ollut mitään mahdollisuuksia päästä pois sieltä. Claudia ei kestänyt ajatusta, että nuo nuoret pennut joutuisivat viettämään koko elämänsä tarhan huonoissa oloissa. Niinpä hän lupautui auttamaan ja Lola ja veljensä Max pääsivät turvaan hänen tarhalleen.

Lola on pennusta asti ollut ujo, eikä kasvaminen tarhaympäristössä ole helpottanut asiaa. Koska hän on viettänyt koko elämänsä tarhoilla, Lola ei ole ehtinyt kerryttää uusia kokemuksia ja niistä kertyvää itsevarmuutta. Niinpä uudet tilanteet ja ihmiset jännittävät häntä. Lola reagoi vieraisiin tarhalla haukkumalla ja pyrkimällä kauemmas. Tuttujen ihmisten kanssa hän on rennompi, mutta varsinainen käsittely on Lolasta vielä jännittävää. Lola on kuitenkin aiemmin harjoitellut hihnalenkkeilyä ja valjaissa kulkeminen onkin hänelle tuttua. Hän on elänyt koko elämänsä muiden koirien kanssa ja tuleekin hienosti toimeen kaikkien kanssa tarhalla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.