LIZA

narttu | syntynyt noin 2015 | Care for Dogsin tarhalla | noin 60 cm

Liza sai kodin Suomesta kesäkuussa 2021. Lizalle mieluisia juttuja alusta alkaen olivat TV:n katselu ja herkut sekä tietenkin oma ihminen. Valitettavasti kuitenkin noin vuosi saapumisensa jälkeen Lizalla todettiin syöpä, jota ei voinut hoitaa. Hän sai kuitenkin kokea oman kodin turvan ja rakkauden, se on pääasia.

Eläinten asema Romaniassa on huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat päätyvät yleensä joko kadulle tai suoraan kunnalliselle tarhalle. Monilla kunnallisilla tarhoilla olot ovat kamalat ja koirilla on vain muutama viikko aikaa löytää uusi paikka ennen kuin heidät lopetetaan uusien tieltä. Keväällä 2021 Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia vieraili läheisellä kunnallisella tarhalla. Tarhalle päätyneitä koiria lopetetaan tiuhaan tahtiin ja Delia pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan pelastamaan tappolistalta mahdollisimman monta koiraa omalle tarhalleen. Yksi näistä pelastuneista on suloinen Liza.

Liza on hyvin todennäköisesti hylätty tarhalle omistajansa toimesta. Hän oli alkuun ymmärrettävästi hämillään jouduttuaan tarhaympäristöön, mutta saatuaan hetken totutella tilanteeseen hän on jälleen rentoutunut. Liza rakastaa ihmisiä ja huomiota ja on aina äärimmäisen onnellinen saadessaan vieraita. Hän kulkee nätisti hihnassa ja tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

Lizan onnenpotkua seurasi toinen, sillä oma koti huomasi hänet heti. Niinpä Lizalle on varattu paikka kyydissä Suomeen heti, kun lähtövalmistelut ovat kunnossa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.