LILY

narttu | syntynyt noin 2020 | Cosoban tarhalla | noin 40 cm

Cosoba ja sen lähialueet ovat suurimmaksi osaksi köyhempää maaseutua. Vapaana kulkevia koiria on siis paljon ja tästä johtuen myös kodittomia pentuja syntyy hurjasti. Paikalliset tietävät Cosobassa sijaitsevan koiratarhan ja tuovatkin ahkerasti löytämiään pentuja tarhalle turvaan. Koirien kannalta pääsy tarhalle on lottovoitto, mutta jatkuvasti äärimmilleen venytetyillä resursseilla selviytyvälle Adinalle jatkuva tulva uusia koiria on vaikea paikka. Korona näkyi selvästi myös kodittomien koirien tilanteessa ja vuosi 2020 olikin tarhoille hyvin raskas. Pentuja hylättiin tarhoille ennätysmäärät samalla, kun omistettuja koiria hylättiin yksityisille ja kunnallisille tarhoille. Pelkästään Cosoban tarhalle päätyi vuoden 2020 syksynä ja talvena yli sata uutta pentua ja lopulta Adinan oli pakko laajentaa tarhaansa, jotta nopeasti kasvaville pennuille löytyisi turvallinen paikka asua. Äärimmilleen venytetyt resurssit riittivät juuri ja juuri perustarpeisiin ja niinpä moni pennuista jäi vähäisten ihmiskontaktien vuoksi ujoiksi.

LIly on yksi lukuisista tarhalle jämähtäneistä ujoista nuorukaisista. Hän päätyi tarhalle pentuna, eikä ole sen jälkeen nähnyt juuri mitään muuta, kuin häkkinsä seinät. Ymmärrettävästi kaikki uusi jännittää häntä. Lily reagoi jännittäviin asioihin kuten vieraisiin ihmisiin haukkumalla ja hän onkin ahkera käyttämään ääntään. Lähestyessä Lily pyrkii väistämään kauemmas. Vaikka Lily on tarhalla kovin ujo, hän on kuitenkin selvästi kiinnostunut ihmisistä ja pyörii jatkuvasti pienen välimatkan päässä tarkkailemassa heidän touhujaan. Häkin aidan läpi hän uskaltaa syödä herkkuja vieraidenkin käsistä. Lily asuu tällä hetkellä tarhalla kahden uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.