LIEON

uros | syntynyt noin 2010 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Koiratarhoille onkin jatkuvasti tunkua, sillä koiria löytyy päivittäin katujen varsilta ja ihmiset soittelevat jatkuvasti koirista, jotka tarvitsisivat apua. Care for Dogsia ylläpitävä Delia on yksi monista eläinsuojelijoista, jotka ovat jo vuosia auttaneet apua tarvitsevia koiria. Ennen nykyistä tarhaa Delialla oli toinen, pienempi tarha. Kun Care for Dogsin tarha rakennettiin, suurin osa aiemman tarhan koirista muutti Delian mukana uudelle tarhalle. Pieni joukko koiria jäi kuitenkin asumaan vanhan tarharakennuksen pihamaalle tontin omistajan luo. Nämä koirat asuivat romanialaisittain hyvissä oloissa, kunnes huhtikuussa 2022 mies päätti myydä tontin ja koirien oli lähdettävä. Niinpä he muuttivat Care for Dogsin tarhalle. Yksi tuon porukan koirista on herttainen Lieon. Valitettavasti vanhoille koirille löytyy huonosti koteja ja niinpä myös Lieon on jämähtänyt tarhalle odottamaan omaa onnenpotkuaan.

Lieon on herttainen vanha pappa. Vaikka hän ei juuri ole elämässään nähnyt mitään, suhtautuu hän uusiin asioihin uteliaasti. Ihmiset ovat hänen mielestä ihania ja hän tuleekin itse iloisesti pyytämään rapsutuksia myös vierailta ihmisiltä. Herkuilla hänet on viimeistään helppo saada ystäväkseen, sillä Lieon on kovin perso ruoalle. Hän vaikuttaa tarhalla hyvin tasapainoiselta ja rauhalliselta. Hän on käynyt muutamia kertoja tarhalla harjoittelemassa hihnalenkkeilyä, eikä hänellä ole ongelmia valjaiden pukemisen kanssa. Lenkillä hän haistelee mielellään hajuja, mutta ymmärrettävästi haluaa myös välillä jäädä ihmettelemään outoa ympäristöä. Tulevassa kodissa onkin tärkeää ymmärtää, että vaikka Lieon on perusluonteeltaan lempeä ja reipas, moni asia on hänelle uutta ja niihin tulee tutustua hänen tahtiinsa. Tarhalla Lieon asuu nartun ja uroksen kanssa ja tulee näiden kanssa hienosti toimeen. Hänellä on kuitenkin toisinaan tullut sanomista herkuista ja ruoasta muiden urosten kanssa, joten tulevan kodin on hyvä huomioida tämä jos kotoa löytyy ja uroksia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.