LEO

uros | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Riihimäellä | noin 60 cm

30.7.2023
Suloisen Leon matka kohti omaa kotia päättyy pian, sillä hänen ikioma perheensä on löytynyt.

13.4.2023
Leon elämä jatkuu tasaisena kotihoidossa. Leo ei vaadi ihmeitä ollakseen tyytyväinen, tärkeintä on oman ihmisen seura ja yhdessä oleminen. Sekä tietysti pehmeä peti. Kotioloissa Leo viihtyy edelleen mukana kaikissa mahdollisissa puuhissa, oli kyse sitten vaikka ruuanlaitosta tai siivouksesta. Kotihoitaja meinaakin kompastua Leoon yleensä monia kertoja päivässä, sillä pappa löntystää aina mukana eikä välttämättä katso mihin ihminen on liikkumassa. Leo on olemukseltaan hyvin rauhallinen eikä hötkyile turhia. Kotona Leo viettää paljon aikaa omassa rauhassa lepäillen ja tulee pyytämään huomiota aina kun hänestä siltä tuntuu. Rapsutettavana Leo viihtyisi vaikka koko päivän, mutta jos ihmiseltä ei löydy siihen aikaa, lähtee Leo hetken kuluttua takaisin päiväunille. Yksinolot sujuvat hienosti ja kotihoitajan tullessa kotiin Leo on usein vasta heräilemässä pediltään. Tällä hetkellä Leon kanssa harjoitellaan kynsienleikkausta ja kaikki kynnet onkin leikattu onnistuneesti jo pariin kertaan.

Hihnassa ulkoilu sujuu jatkuvasti paremmin eikä Leo hätkähdä enää ihmisiä tai autoja. Kovaäänisemmät kulkuvälineet ja toiset koirat saavat Leon vielä varuilleen ja haukkumaan, mutta tässäkin ollaan rauhoituttu jo alkuun nähden. Muuten Leo kävelee hihnalenkeillä hyvin rennosti ihmisen vieressä. Leo ei vaikuta ainakaan vielä siltä, että kaipaisi kovin pitkiä tai vauhdikkaita lenkkejä, vaan pappa arvostaa rauhallisia kävelyitä, joilla ei ole kiire mihinkään. Välillä Leo innostuu ottamaan vauhdikkaampia spurtteja, välillä pysähdytään pidemmäksi aikaa nuuskuttamaan maata sieraimet mullassa. Omalla pihalla Leo viihtyy myös edelleen ympäröivää maailmaa ihmetellen ja tyypillisesti Leo meneekin suoraan keskelle pihaa istumaan. Siitä hän sitten tarkkailee ympäristöään ja tarvittaessa ilmoittaa ohikulkijoista.

19.3.2023
Leo on parissa viikossa ehtinyt oppia kaikki tärkeimmät kotikoiran taidot ja hän elääkin kotihoidossa muun lauman mukana kuin olisi ollut siellä aina. Leo tulee hienosti toimeen kotihoitopaikan muiden koirien kanssa, mutta saattaa innostuessaan olla hieman päällekäyvä. Leo viihtyy ihmisten lähellä ja haluaa olla kotihoitajan mukana oikeastaan kaikessa puuhailussa. Uusia ihmisiä kohtaan Leo on varautunut, mutta tottuu hyvin nopeasti kun saa tutustua heihin rauhassa omaan tahtiinsa.

Leo on kotioloissa hyvin tasapainoisen oloinen ja rauhallinen, mutta välillä leikkisämpi puoli pääsee myös valloilleen ja varsinkin ulkona hän saa välillä mitä villimpiä ilohepuleita. Leo käy myös jo reippaasti hihnakävelyillä, mutta kaikki vastaantulevat asiat ihmisistä autoihin ovat vielä jännittäviä ja niihin Leo reagoi herkästi haukkumalla. Sisällä Leo on ainakin tähän saakka ollut vielä hyvinkin hiljainen, eikä reagoi mitenkään esimerkiksi ulkoa tai naapureista kuuluviin ääniin.

5.3.2023
Leo on heti ensimmäisinä kotihoitopäivinään yllättänyt kaikki. Hän on heti ottanut hoitopaikan pehmeän pedin omakseen ja tuhissut siinä onnellisesti, vaikka ihmiset pyörisivät vieressä. Herkut maistuvat hänelle erinomaisesti ja samalla kotihoitaja on jo saanut vähän silitelläkin. Leo vaikuttaakin kotiympäristössä huomattavasti rennommalta, kuin tarhalla.

Tausta ja tarina
Romania on täynnä pieniä kyliä, joissa asuu köyhempää väestöä. Kun ihmisilläkin on vaikeaa, on eläimistä vaikea huolehtia. Niinpä koirat lisääntyvät vapaasti ja niitä pyörii asutusten lähellä ja läheisillä pelloilla. Cosoban tarhaa ympäröivät alueet ovat suurimmaksi osaksi maaseutua ja vapaana juoksevia koiria näkee aivan joka puolella. Vaikka Adina tiimeineen steriloi jatkuvasti alueen koiria, on tarhalle päätyvien koirien virta loputon. Kun koiria tulee jatkuvasti lisää, on täysin mahdotonta löytää resursseja mihinkään ylimääräiseen. Niinpä kovia kokeneet ujot koirat jäävät ujoiksi, eikä heillä juuri ole mahdollisuuksia päästä pois tarhalta. He päätyvät elämään häkeissään vuosia unohdettuina, vailla minkäänlaista toivoa paremmasta.

Leo on elänyt Cosoban tarhalla jo monta vuotta. Kukaan ei enää edes muista, mistä hän on alunperin tarhalle tullut. Tarhalla vieraillessa Leoa ei yleensä edes huomaa, sillä hän pysyttelee visusti koppinsa suojassa piilossa. Hän vaikuttaa tarhalla kovin luovuttaneelta ja aivan kuin odottaa, koska jotakin pahaa tapahtuu. Leo pysyttelee pienen välimatkan päässä ihmisistä ja selvästi jännittää lähestymistä. Hän on kuitenkin arkuudestaan huolimatta hyvin rauhallisen ja tasapainoisen oloinen. Leo asuu tarhalla kolmen nartun kanssa ja tulee porukassa hyvin toimeen. Hän on tarhalla hyvin hiljainen ja huomaamaton.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.