LENI

narttu | syntynyt noin 2018 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Koska Romaniassa elää valtava määrä kodittomia koiria, syntyy pentuja jatkuvasti. Kun suojaisat ja rauhalliset paikat ovat vähissä, joutuvat epätoivoiset emot synnyttämään pentuja myös hyvin turvattomilla alueilla. Pressujen ja rakennustelineiden täyttämät työmaat valikoituvat harmillisen usein synnytyspaikaksi, ja niinpä heti ensi päivistään lähtien pennut ovat jatkuvassa vaarassa. Onneksi toisinaan emoa ja pentuja kohtaa onni, kun joku eläinrakas henkilö huomaa heidät. Näin kävi keväällä 2018, kun työmaalle synnyttänyt emo ja hänen neljä pentuaan pääsivät turvaan erään naisen hoiviin. Valitettavasti rankka alku oli tehnyt tehtävänsä ja emo sekä pennut olivat kaikki alusta asti hyvin arkoja. Yksi pennuista löysi kuitenkin kodin ja toinen pääsi kotihoitoon pienelle yksityiselle tarhalle. Hieman myöhemmin pihalla elellyt emo kuoli yllättäen. Kävi ilmi, että emo oli myrkytetty aidan yli. Niinpä jäljellä olevat pennut Elsa ja Leni siirrettiin turvaan Carpen tarhalle.

Rankka pentuaika on jättänyt jälkensä siskoksiin. Elsa ja Leni ovat molemmat äärimmäisen arkoja eivätkä juuri poistu kopista jos tarhalla pyörii ihmisiä. Sisarukset ovat ehtineet asua Carpella jo lähes kaksi vuotta, mutta tarhaoloissa edistystä tapahtuu kovin hitaasti. Tuttujen ihmisten seurassa he saattavat tulla herkkujen perässä näkyville, mutta ovat selvästi koko ajan varuillaan. Koska Elsa ja Leni eivät juuri näyttäydy tarhalla, heistä tiedetään vielä kovin vähän. Tytöt etsivätkin itselleen kokeneita kotihoitopaikkoja tai koteja, joissa on kokemusta näin aroista koirista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.