LENA

narttu | syntynyt noin 2017 | Carpen tarhalla | noin 45-50 cm

Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Kunnallisilla tarhoilla koirien elinolot ovat yleensä äärimmäisen kurjia ja monien elämä tarhoilla päättyy hyvin nopeasti. Toisinaan eläinsuojelijat hakevat kunnallisilta tarhoilta koiria turvaan yksityisille tarhoille. Näin kävi muutama vuosi sitten, kun Lena pelastettiin Breastan kunnalliselta tarhalta. Lena osoittautui kuitenkin hyvin ujoksi ja jämähti lopulta vuosiksi yksityiselle tarhalle vailla mahdollisuuksia parempaan elämään. Vuoden 2021 syksyllä eräs Carpen tarhaa ylläpitävän Carmenin ystävistä pyysi, että Carmen ottaisi Lenan tarhalleen. Hän ei kestänyt ajatusta, että Lena viettäisi lopun elämäänsä pienessä häkissä onnettomana. Niinpä Lena muutti Carpen tarhalle, missä hän nyt odottaa omaa vuoroaan parempaan elämään.

Lena on ihmisiä kohtaan kovin ujo. Hän asuu tällä hetkellä tarhalla Offredin kanssa ja yhdessä he ovat kova kaksikko haukkumaan ihmisille aidan läpi. Kun häkkiin menee sisälle, muuttuu Lena kuitenkin kovin ujoksi ja hiljaiseksi. Hän pyrkii viimeiseen asti väistämään ja onkin selvästi vain kovin epävarma. Muiden koirien kanssa hän tulee hyvin toimeen, mutta kissoista Lena ei aiempien tietojen mukaan juuri välitä. Lena etsitään kotia tai kotihoitopaikkaa, jossa on jo kokemusta aroista koirista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.