LEAR

uros | syntynyt noin 2010 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa autettavia koiria on liikaa. Maassa on reilusti yli sata kunnallista tarhaa, sadoittain yksityisiä tarhoja ja silti koiria näkee jatkuvasti juoksentelemassa kodittomina. Vaikka koiria auttavia yhdistyksiä on paljon, on surullinen todellisuus silti ettei kaikille mitenkään löydy koteja. Erityisesti mustat ja muuten tavallisen näköiset koirat hukkuvat usein massaan ja jäävät vaille mahdollisuutta. Lear on asunut Odain kunnallisella tarhalla noin kuusi vuotta. Kyseisellä kunnallisella tarhalla asui parhaimmillaan lähes tuhat koiraa ja kukaan ei enää muista tarkkaa vuotta, jolloin Lear tarhalle saapui. Hänelle yritettiin vuosien mittaan etsiä kotia ulkomailta, mutta tavallisen näköisenä hän ei kelvannut kenellekään. Niinpä vuodet vierivät ja vanhuus alkoi saada Learia kiinni. Joulukuussa 2023, kun Bukarestiin iskivät kovat pakkaset, Eli for Animalsin Claudia sai Odaista yhteydenoton. Aikoinaan pitkään hoitamattomana jatkunut erlichioositartunta oli jättänyt jälkensä Learin keuhkoihin ja pakkasten myötä hänen vointinsa romahti. Odain tarhan väki pyysi Claudiaa auttamaan, sillä heidän tarhallaan Lear ei selviäisi. Niinpä hän muutti Claudian tarhalle, missä on nyt saanut asianmukaista hoitoa.

Koska herttainen Lear on jo elämänsä ehtoopuolella, päätettiin hänet tuoda kummikoiraksi Suomeen. Niinpä Learin eläkepäiviä pääsee tästä lähin seuraamaan kummikirjeistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.