LANI

narttu | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65-70 cm

20.3.2022
Lani matkusti muutama päivä sitten kotihoitoon Suomeen. Elo kotihoidossa jää kuitenkin lyhyeksi, sillä hänet on varattu ikiomaan kotiin.

10.1.2022
Lani palaa kotia etsiviin, sillä valitettavasti koti Saksassa perui adoption.

17.12.2021
Onnekas Lani on varattu Saksaan.

Tausta ja tarina
Kesäkuussa 2021 Care for Dogsin ylläpitäjä Delia sai puhelun, jossa pyydettiin pikaisesti apua. Eräs koiria kasvattanut mies oli hiljattain joutunut vankilaan ja häneltä oli jäänyt kotiinsa iso joukko koiria, joista ei nyt huolehtinut kukaan. Delia ei tietenkään halunnut jättää koiria pulaan ja niinpä hän järjesti jo valmiiksi täydelle tarhalleen tilaa koiria varten. Muutamaa päivää myöhemmin koirat muuttivat tarhalle. Koirat olivat kaikki äärimmäisen laihoja ja huonokuntoisia ja nartuista näki, että niitä oli pennutettu useasti. Oli siis koirien onni, että omistaja päätyi vankilaan ja koirat pääsivät Delian tarhalle turvaan.

Yksi mieheltä pelastuneista koirista on Lani. Hän on selvästi koirista vanhimmasta päästä ja rankat vuodet huonolla ravinnolla jatkuvasti pennutettavana näkyvät Lanin olemuksessa. Lanin askel on jo verkas ja suurimman osan ajasta hän vaikuttaa hieman höperöityneeltä. Kokemastaan huolimatta Lani on ihmisiä kohtaan lempeä ja ystävällinen. Hän tulee iloisesti tervehtimään häkkiin tulevia vieraita ja antaa nätisti käsitellä itseään. Hän selvästi nauttii rapsutuksista ja huomiosta ja olisikin varmasti onnellinen kotona, jossa häntä ehdittäisiin hemmotella kaikkien hukattujen vuosien edestä. Uudet tilanteet ovat Lanista vielä hieman jännittäviä. Tutun ihmisen kanssa hän kuitenkin rentoutuu nopeasti ja esimerkiksi hihnassa kulkeminen sujuu nätisti. Vaikka Lani on tarhalla saanut kovasti kaipaamiaan kiloja takaisin, hän on edelleen tarkka ruoastaan muiden koirien kanssa. Muuten Lani tulee hienosti toimeen häkkikavereinaan asuvien kahden nartun kanssa. 

Lanilla on iän ja huonon ravinnon myötä vanhuuden vaivoja ja esimerkiksi liikkuminen on tarhalla ollut kankeaa. Tulevan kodin tuleekin sitoutua siihen, että Lani saa elää eläkepäivänsä parhaalla mahdollisella huolenpidolla.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.