LAIKA

narttu | syntynyt noin 2009 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

6.4.2023
Laika ehti viettää kaksi ja puoli vuotta onnellista elämää oman perheensä kanssa, kunnes ikä vei lopulta voiton.

27.11.2020
Laikan uusi elämä alkoi vihdoin eilen, kun hän matkusti oman perheensä luo.

7.10.2020
Laikan pitkä odotus on vihdoin ohi, sillä häntä odottaa ikioma koti Suomessa. Laika pääsee viettämään onnellisia eläkepäiviä rakastettuna perheenjäsenenä.

Laikan tausta ja tarina
Romaniassa toimii lukuisia yksityisiä tarhoja, joihin koiria pelastetaan kadulta ja kunnallisilta tarhoilta. Jokainen eläinsuojelija venyttää päivittäin resurssejaan huolehtiakseen tarhansa koirista, mutta silti tiukan paikan tullen eläinsuojelijat usein auttavat myös toisiaan. Näin kävi hiljattain, kun eräs Clujin alueella tarhaa pitävä vanha mies joutui pulaan. Hänen tarhansa oli rakennettu vuokratulle tontille ja yllättäen koko tarha sai häädön tontilta. Koska tarhalla asui häätöhetkellä noin 850 koiraa, riensivät muut romanialaiset eläinsuojelijat apuun. Jokainen otti tarhalta muutamia koiria omalle tarhalleen, jotta miehelle jäisi muutettavaksi edes hieman pienempi määrä koiria. Näin Ginger ja Laika päätyivät Carpen tarhalle.

Laika on ystävällinen ja ihmisrakas ja hän pitää kovasti huomiosta ja rapsutuksista. Tarhaoloissa hän on hieman vetäytyvämpi ja selvästi kaipaisi rauhallisempaa ympäristöä, jossa hänen iloinen persoonansa pääsisi paremmin esiin. Laika tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta hän olisi hyvin todennäköisesti onnellinen myös ainoana koirana saadessaan ihmisten kaiken huomion.

Laika on osittain sokea, mistä johtuen hänen tulevan kotinsa tulee olla rauhallinen. Hän on pentuna sairastanut penikkataudin ja tästä johtuen hänen hampaansa ovat huonossa kunnossa. Carpen ylläpitäjän Carmenin mukaan taudista on jäänyt myös pientä pään tärinää, joka on havaittavissa kun Laika lepäilee ja on rauhallinen. Tärinä ei vaivaa häntä itseään mitenkään.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.