KYÖSTI

uros | syntynyt noin 2021 | Cosoban tarhalla | noin 35 cm

Koska kodittomia koiria on Romaniassa hurja määrä, syntyy myös pentuja jatkuvasti. Myös omistetut koirat lisäävät tätä ongelmaa, sillä moni vapaasti ulkoilevista omistetuista koirista on leikkaamattomia. Erityisesti keväät ja syksyt ovat tarhoille rankkaa aikaa, sillä pahimpina pentusesonkeina pentuja tulee tarhoille jatkuvalla syötöllä. Viime vuodet eivät ole olleet poikkeus ja Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina on ollut jatkuvasti hätää kärsimässä valtavien pentumäärien vuoksi. Tarhalle päätyvät pienet pennut ovat usein heikossa kunnossa ja heillä on suuri riski sairastua tarttuviin tauteihin ennenkuin heidät saadaan rokotettua. Kun pentuja tulee tarhalle lyhyen ajan sisällä kymmeniä, ei ole ihme, ettei resursseja ole muuhun kuin pentujen hengissä pitämiseen. Niinpä valitettavasti osa pennuista jää aroiksi, kun resursseja sosiaalistaa heitä ei vain ole.

Lilo, Latte, Lulu, Kyösti ja Kaarlo ovat juuri tällaisia tarhalla aroiksi kasvaneita pentuja. He ovat kaikki päätyneet Cosoban tarhalle aivan pieninä pentuina ja ainakin osa heistä on todennäköisesti sisaruksia keskenään. Koska pennut eivät ole koskaan nähneet muuta kuin pienen häkkinsä, kaikki uusi on heistä ymmärrettävästi pelottavaa. Niinpä koko viisikko pyrkii mahdollisimman kauas vieraista näiden tullessa häkkiin. He hakeutuvat herkästi koppiinsa piiloon ja selvästi hakevat turvaa toisistaan. Kaikki viisikon jäsenet ovat hyvin arkoja ja heille etsitäänkin kokeneita koteja tai hoitopaikkoja, jossa ymmärretään pelokkaan koiran sielunelämää. Tarhalla viisikko on kovin huomaamaton eivätkä he esimerkiksi juurikaan hauku.

Kyöstillä on selkeä alapurenta.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.