KOLJA

uros | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 65 cm

29.12.2022
Koljan uusi vuosi alkaa parhaimmilla mahdollisilla uutisilla. Häntä odottaa Suomessa vihdoin ikioma koti, jossa rapsutuksista ei enää koskaan ole pulaa.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on heinäkuussa 2020 pelastunut Kolja.

Kolja on todellinen nallekarhu. Hän rakastaa ihmisiä, tuttuja ja vieraita, aikuisia ja lapsia. Tästä huolimatta hän on jostain kummallisesta syystä odottanut tarhalla jo pian kaksi vuotta. Hän rakastaa huomiota ja rapsutuksia ja on heti puskemassa ihmisiä vasten jos joku häntä huomioi. Hänessä on myös hyvin leikkisä ja iloinen puoli ja hän intoutuu herkästi leikkimään ihmisen kanssa. Kolja osaa isosta koostaan huolimatta varoa lapsia ja heidän kanssaan hän on selvästi rauhallisempi. Hän on tarhalla tottunut kulkemaan hihnassa ja onkin hyvin miellyttävä lenkitettävä, sillä hän kulkee nätisti vetämättä. Tarhan työntekijät kuvailevat häntä lempeäksi jättiläiseksi ja Kolja onkin tarhalla sulattanut kaikkien sydämet. Kolja ei lenkeillä välitä muista koirista, mutta samassa häkissä hän on ollut muita kohtaan hyvin topakka. Niinpä Kolja luovutetaan vain ainoaksi koiraksi. Rotuperimänsä vuoksi Kolja tarvitsee kodin, jossa on piha jossa oleskella.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.