KING

uros | syntynyt noin 2006 | Kotihoidossa Vihdissä | noin 40 cm

28.1.2022
Vuosien rankan ja onnettoman elämän jälkeen King on vihdoin saanut onnellisia uutisia. Häntä odottaa ikioma koti, jossa hän saa elää hemmoteltuna ja rakastettuna.

12.1.2022
King päätti, että elämä eristyksissä riitti hänelle. Hän siirtyi sulavasti omasta huoneestaan muiden sekaan sohvalle ja sen jälkeen King ei ole enää palannut omiin oloihinsa. Vaikka King jännittää käsittelyä, hän on ollut muuten yllättävän rento. Hän kuorsaa tyytyväisenä keskellä sohvaa, vaikka ympärillä koirat ja ihmiset touhuilevat ja istuvat milloin kukakin hänen viereen. King on edelleen suhtautunut rauhallisesti hoitotoimenpiteisiin, kunhan ne tapahtuvat rauhallisesti. Silmävoiteen laitto sujuu edelleen ongelmitta ja viime päivinä Kingiä on myös alettu harjailla. Hän on hiljalleen alkanut ymmärtää rapsutusten päälle ja välillä hän jo nuokkuu tyytyväisenä huomiota saadessaan. King kävi kotihoidossa pesulla, ja vaikka suihku olikin hänestä kovin jännittävä King oli koko pesun ajan hyvin kiltisti. Hän on käynyt liinassa ulkona muutamia kertoja, mutta hihna vielä selvästi jännittää Kingiä. Koska hän on alusta asti osannut hienosti tulla itse takaisin sisälle, on King saanut ulkoilla pihalla vapaana. Hän nauttii pihalla olosta kovasti ja on aina tomerana merkkailemassa ympäriinsä. Hän tulee kiltisti takaisin sisälle pyydettäessä. King on tullut hienosti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa eikä hoitopaikan lapsikaan huoleta häntä.

Kingin etujalat ovat vääntyneet, mutta toistaiseksi jalat eivät ole vaivanneet häntä. Hänellä ei juuri ole hampaita jäljellä ja toinen alakulmahammas on hassusti vinossa ulospäin. Kingin vasen silmä kuivuu herkästi ja hän tarvitseekin päivittäin voidetta kosteuttamaan silmäänsä. Kaikesta tästä huolimatta King ei vaikuta kipeältä, vaan hän on tomera ja elämäniloinen vanhus.

27.12.2021
King on elellyt kotihoidossa pian kaksi viikkoa. Hän viettää suurimman osan ajastaan pedillään makoillen, vaikka seuraileekin nykyään yhä uteliaammin kodin touhuja sieltä käsin. Yhä useammin Kingin nurkasta kuuluu kova tuhina ja puhina, kun pappa järjestelee petiään suurella vimmalla. Toisinaan hän käy portin luona kurkkimassa, mutta palaa nopeasti pedilleen jos huomaa ihmisten olevan lähellä. Ihmiset ovatkin Kingistä vielä jännittäviä, mutta hän on jo uskaltautunut syömään vaikka kotihoitaja on vielä lähettyvillä. King suhtautuu edelleen ihmisiin lempeästi ja hän pyrkii aina jännittävissä tilanteissa ennen kaikkea väistämään. Myös muita koiria kohtaan King on ystävällinen. Hän on kotihoidossa ollut kovin hiljainen ja rauhallinen ja toistaiseksi vaikuttaakin hyvin vähään tyytyväiseltä vanhukselta.

18.12.2021
King on viettänyt kotihoitopaikassaan kaksi yötä. Pitkä matka ja muuton tuoma jännitys ovat selvästi verottaneet vanhusta ja hän onkin lähinnä nukkunut ensimmäiset pari vuorokautta. Öisin hän käy varovasti tutkimassa ympäristöään, mutta muuten King on ollut kovin huomaamaton. Hän on ihmisiä kohtaan hyvin lempeä ja esimerkiksi silmiin laitettavan voiteen laitto onnistuu hienosti. King vaikuttaisi näkevän ja kuulevan melko huonosti. Hän on kovin herttainen ja herkän oloinen. Etsinnässä onkin koti, jossa halutaan tarjota suloiselle vanhukselle onnelliset viimeiset ajat. Tärkeää on, että kotona on rauhallinen tila, jossa King saa rauhassa levätä ja keräillä voimiaan.

Tausta ja tarina
Romaniassa surullisen moni koditon koira päätyy kunnalliselle tarhalla. Osalla tarhoista koirat lopetetaan vain muutaman viikon jälkeen. Toiset tarhat taas säilövät koiria vuosia kurjissa oloissa, sillä hyvin harva koira on tarpeeksi onnekas päästäkseen pois elävänä. Odai on yksi näistä kunnallisista tarhoista, jotka ovat vuosien mittaan kasvaneet valtaviksi. Viime vuosina tarhalla on ollut kerrallaa yli 700 koiraa. Kun koirien määrä on niin valtava, ei koirista ole mitenkään mahdollista pitää hyvää huolta. Niinpä tappeluita on stressin vuoksi paljon koirien kesken.

Vuonna 2019 Eli for Animalsin tarhaa ylläpitävä Claudia vieraili Odain tarhalla. Nähdessään isompia koiria väistelevän, surkean näköisen Kingin hän ei yksinkertaisesti voinut muuta kuin ottaa koiran mukaansa. Kukaan ei muistanut oliko King ollu jo kauan kunnallisella tarhalla ja miten hän oli sinne päätynyt, mutta Claudia päätti että viimeiset vuotensa King saisi elää onnellisena.

Elämä on jättänyt jälkensä pieneen Kingiin. Hän sulkeutuu herkästi jos mitään pelottavaa tapahtuu eikä silloin esimerkiksi uskalla syödä tai liikkua. Ihmiset ovat Kingin mielestä kovin jännittäviä ja hän häviääkin herkästi piiloon vieraita nähdessään. Muista koirista King pitää kovasti ja tarhalla hänen paras kaverinsa on huomattavasti isompi uros. Koiraystävänsä kanssa Kingistä tulee esiin myös iloisempi ja leikkisämpi puoli. Toivon mukaan päästyään pois tarhalta rauhalliseen kotiympäristöön King oppisi hiljalleen nauttimaan myös omien ihmistensä seurasta.

Rankka elämä näkyy myös Kingin olemuksessa. Hänen etujalkansa ovat vääntyneet todennäköisesti jo pentuna huonon ravinnon vuoksi. Hänellä ei juurikaan enää ole hampaita jäljellä ja todennäköisesti iän myötä hänelle on kehittynyt myös muita vanhuksille tyypillisiä vaivoja. Koska King oli jo kunnalliselta pois haettaessa niin iäkäs, häntä ei poikkeuksellisesti ole kastroitu. 


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hänet on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä viiden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.